2017 Ağustos Ayı Aylık Burç Yorumları

Burçlar


KOÇ

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Koçlar 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, ilişki hayatımız ve kariyerimizle ilgili konularda bizi teşvik edici başarılı olmak için itekleyicidir. Mevcut şartlar, zorluklar veya yaşanmışlıklar nedeniyle belki yorgunuz. Ancak bu görünüm, pes etmek yerine mücadele ederek bu konuları sağlamlaştırma adına önem taşıyor. Tabii ki inancımız da önemli. Yarının güzel olmayacağını kim söyleyebilir ki. Biz bir ilişkide farklılıklara rağmen orta bir noktada buluşabilmeyi, yanlışlarımız varsa kendimizle yüzleşmeyi, her yönüyle düşünmeyi bilmeliyiz. Sorumluluklarımız önemli. İş hayatımız, ekmeğimiz önemli. Bu konularda bilinçli davranmalıyız. Gerçekçi olmalıyız. Takıntılı, anlayışsız, sadece kendimize yönelik düşünmek veya düşünen kişilerle ilişkimizi sürdürmek hem iş hayatında hem de ilişkide problemlere ve kopuşlara neden olur.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Koçlar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, iki hafta sonra oluşacak Güneş Tutulmasının gelişim hedefini etkileyici olduğundan çok iyi analiz etmek gerekiyor. İleriye dönük düşünmeli, başkalarının sizi etkileyerek yolunuzdan döndürmesine izin vermemelisiniz. Tabii ki burada önemli olan kendinize duyduğunuz güvendir. Birileri sizi alkışlamadığında, sırtınızı sıvazlamadığında kendinizi dışlanmış gibi hissetmeyin. Siz ne yapmak istediğinizi biliyor musunuz, yolunuzdan emin misiniz? İşte önemli olan bu. Birilerinin onayını almak için, istemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Bu Tutulmada önemli olan, siz grup, ekip çalışmalarında yer almak istiyor musunuz. İşiniz veya yaşam stiliniz gereği sosyalleşmek, biraz canlanmak, insanlarla kaynaşmak size iyi gelecekse tabii ki iyi olur. Yeni dostluklar kurarsınız, bir ekipte yer alırsınız, kendinizi gösterirsiniz. Diyelim ki zarar veren, birçok kez de sizi üzmüş arkadaşlarınız var. İşte bu Tutulmada onlardan kopabilirsiniz. Bir hobiniz, bir işiniz, bir el emeğiniz varsa, şimdi bunu dış dünyada, bir grup içinde sergileme, gösterme fırsatı bulursunuz. Fakat uzun zamandır içinde yer aldığınız halde, size hiçbir destek vermeyen, kazandırmayan, bir işe de yaramayan bir gruptan, ekipten ayrılabilirsiniz. Çocuklarınızın geleceği, tercihleri, arkadaşlıkları, evlat sahibi olmaları gibi önemli hususlarda yardımcı olabilirsiniz. Ancak ne siz, ne de onlar, birbirinize baskıda bulunmamalısınız. Eğer siz çocuk sahibi olmak istiyorsanız, bunun üzerinde iyice düşünmelisiniz. Özel hayatınız ile sosyal ilişkilerinizi dengeli, sağlıklı şekilde kurmalısınız. Aşk hayatınızda hakimiyetçi tavırlar, zevke düşkünlüğü, kendi isteklerinizi kabul ettirme yönünde faal durumdasınız. Fakat karşı tarafın da beklentilerini, karakterini, hedeflerini göz ardı etmemelisiniz. Hayallerimizi, ideallerimizi gerçekleştirmek istiyorsak, öncelikle bir hedef belirlememiz gerektiğini unutmamalıyız.

Sevgili Koçlar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Günlük işleriniz, çalışma ortamınız ve birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz
-Sağlığınız
-Evcil hayvanlarınız
-İşinizde ustalaşma
-Beden ve zihin faaliyetleriniz
-Beslenme düzeniniz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (gölgeli günlerin başlangıcı) yani 6 Ağustos tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Koçlar, haftanın enerjileri, eviniz sınırları içinde kendinize ait değerleri koruma, huzuru sağlama arzumuzun göstergesidir. Sevgiye, şefkate fazlasıyla ihtiyacınız bulunmakta. Sıcaklık ve samimiyetin olduğu bir yuvada yaşamak doğal olarak dışarıdaki başarının da garantisi olarak bugün fazlasıyla dikkat çekiyor. Ancak dikkat etmemiz gereken nokta bu huzuru, baskı kurarak elde etmeye çalışmamak. İşte o zaman ailenizle veya dışarıda problemler yaşayabilirsiniz.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Koçlar 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki ayrı burçta gerileme etkileriyle örtüşüyor. Bu nedenle çok dikkatli şekilde bu tutulmayı ele almamız lazım. Görünümlere baktığımızda, tüm gücümüzle enerjimizi istediğimiz bir alana yönlendirip, aşkla yeniden buluşmaya hazırız. Sadece aşk mı, hayatın güzelliklerinin kıymetini bilip, aldığımız her nefesin şükründe olma zamanındayız. Sanattan her türlü aktiviteye kadar, çocuklarımızdan aşk hayatımıza uzanan geniş bir yelpazede bize eşlik ediyor. Beğenilmek ve ilgi uyandırmak bizim gelişim yolumuz artık ve biz bunlara önem vermeyi öğreniyoruz. Kimileri bir evlat sahibi olmak, bazıları aşka yelken açmak, birçoğumuz yeteneklerimizi göstermek için bu Tutulmanın güçlü ışığından yararlanacağız. Hayatınıza kimleri çekmek ve hangi alanda ben buradayım demek istiyorsanız şimdi bu Tutulmada yapılacak gözden geçirmeler işinize yarayacaktır. Tutulmanın güçlü ve olumlu görünümleri, ilişkilerin ciddi ve uzun ömürlü sürdürülmesi için destekleyicidir. Karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağlayıcıdır. Amaca yönelik şekilde ilerlemenizi, hedefinizi gözünüze kestirip üstüne gitmenizi, yeni yerler görerek, keşfederek, içinizdeki o aktif çocuğu ortaya çıkararak, ideallerinize göre yol alarak ilerlemenizde yardımcıdır. Hayat sahnesinde, merkezde olmak hali, bu Tutulmanın özünde vardır. Bu öze uygun kendinizi yetiştirmeniz gerekir. Bireysel anlamda buna katılırsanız eğitimden iş hayatına kadar kendiniz için başarı hedeflerinizi gözden geçirirseniz.
Not: Şimdi gelelim dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, çalışma hayatınızdaki düzenlemeleri, yarım kalan işlerinizi bitirmeyi, aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili konuları tekrar bilinçli şekilde gözden geçirmekte yarar var. Böylece yukarıda Tutulmanın işaret ettiği gelişimleri akıllı bir şekilde analiz ederek ilerleriz.
23 Ağustos-22 Eylül arasında Güneş-Başak burcunda ilerleyecek. Bu süreç her yıl olduğu gibi, iş hayatınız başta olmak üzere sağlığınızla ilgili konular üzerinde odaklanmak ve düzenlemelerde bulunmak anlamı taşır. Birçok pürüz ayıklanır, aksaklıklar ortadan kaldırılarak işlerlik kazanılır, verimlilik esas alınır. Kendiniz için gerekli veya gereksiz olanların tespiti yönünde önemlidir. Bu süreçte iş veya aşk hayatınızla ilgili konularda akılcı bir şekilde düşünmeli, iyi niyet ve fedakarlığın ölçüsü iyi ayarlanmalıdır. Çocuklarınız veya yakın çevrenizle ilişkiler, eğitim hayatınızla ilgili konuların da titizlikle ele alınacağı bir dönemdir.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. Ancak Merkür’ün 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerindeki geri hareketi nedeniyle, aşk hayatımızla ilgili konularda, aşk ilişkilerinde daha dikkatli bir incelemeye ihtiyaç var. Birden bire bağlanmak, hayatımızın merkezine bu ilişkiyi koymak yanlış olur. Karşımıza çıkan kişiyi iyi tanıyalım. Sözlerine, davranışlarına bakalım. İlişkimizde sorunlar varsa, bunların nedenleri üzerinde duralım. Sevgilisinden henüz ayrılmış olanlar bu tarihler arasında geri dönüş söz konusu olabilir. 12 Eylül tarihine kadar iyice düşünelim. Çocuk sahibi olma veya çocuklarımızla ilgili konulardaki kararları bilinçli şekilde gözden geçirelim. Dürüstlük, doğruluk özellikle insan ilişkilerinde önemsenmeli. Kendimizi hatasız biri olarak görmeyelim. Varsa yanlışlarımız bunlarla yüzleşelim. Sorunlar var diye kaçmayalım. Bu dönemde el becerilerinize, sanatsal çalışmalarınıza, hobilerinize eğilebilirsiniz.

Sevgili Koçlar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Eğlence hayatınız, keyif ve zevkleriniz
-Aşk, flört, cinsellik, erotizm, gönül ilişkileriniz
-Hamilelik ve doğum
-Çocuklarınızla olan ilişkiniz
-Borsa, spekülasyon, şans oyunları
-Sportif faaliyetleriniz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (gölgeli günlerin başlangıcı) yani 6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler                     : 2-3-7-8-11-12-16-20-21-29-30
Zayıf Enerjili Günler                       : 4-5-18-24-25
Aşkta En Şanslı Günler                   : 20-21
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 14
Yeniay : 11-12-13
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 24-25-26
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BOĞA

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Boğalar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, çalışma hayatımız, sağlığımız, eğitim, ticaret, kişisel gelişim konularında güçlenme, engelleri aşabilme, sıkıntılarımızdan kurtulma arzumuzu işaret ediyor. Biz grup aktiviteleri, ortaklaşa çalışmaları aslında sevmekteyiz. Bir elin nesi var iki elin sesi var sözüne uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Direncimiz bazen düşük olsa da, elimizden geldiğince dayanıyoruz. Herkese güvenmiyoruz, hayatın zikzak çizebileceğinin farkındayız. Bütün bunlara dikkat ettiğimiz halde şimdi öyle bir noktaya geldik ki, bir değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var. Bu görünüm önümüzde duran sıkıntıları aşmamızda,  mücadelemizi sürdürmemizde, çözüm yolu bulmamızda bize yardımcı oluyor. Grup faaliyetleri, ortaklaşa çalışmalar, sağlıklı yaşamaya önem vermeliyiz. Hangi alanda başarılı olmak istiyorsak o konuda bilgilenmeliyiz. Hırs, öfke, gurur, anlaşmazlık, değişime kapalı olmak, takıntılı davranmak, inatçılık yanlıştır. Bunlardan uzak durmalıyız. Yoksa başarısız oluruz, gelişemeyiz ve sağlıksız bir yaşam süreriz.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Boğalar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, önümüzdeki 21 Ağustos tarihinde oluşacak Güneş Tutulması öncesi, ev, aile-iş hayatı konularındaki dengeyi sağlıklı yönde kurmanın önemini vurguluyor. İş hayatımızı ilgilendiren konular üzerinde geleceğe dönük şekilde düşünmek, gerçekçi olmak, mevcut işimize, şartlara bir bakmak, sorumlulukların farkında olmak çok önemlidir. Çünkü buradaki belirsizlik veya problem hem içeride hem dışarıda stres yaşamanıza neden olabilir. Alıştığınız ortam, işler, hayat veya uğraşılar size yeterli gelmeyebilir. Artık yeni bir şeyler yapmak gerekir diye düşünebilirsiniz. İşte böyle düşünenler bir grup, ekip veya ortamda başkalarına rehberlik, yoldaşlık yapabilirler. Eğer mevcut işinizden memnun değilseniz, ayrılmak, başka bir işe girmek istiyorsanız, bunun üzerinde dikkatlice düşünmelisiniz.  Uzun zamandır evde yaşıyorsanız, iş hayatına atılabilirsiniz. Farklı bir iş tercihinde bulunabilirsiniz. Ailesine bakmak, onların geçimini sağlamak, bir ev almak, başka bir yere yerleşmek veya emekliye ayrılmak isteyenler, sizler de bu Tutulmada iyice düşünün. Çünkü bir anda verilecek kararlar, sonrasında sıkıntı yaratmasın. Bu Tutulmada, başkalarının sizden beklentileri, piyasanın ve sektörün durumu, işinizin geleceğiyle ilgili konularda değişiklik olabilir. İş hayatınızda, ilişkilerin tabii ki önemi var. Hizmet verdiğiniz insanlar, bağlı olduğunuz ekip, işvereninizle aranızda bir soğukluk veya keyifsizlik söz konusu olabilir. Siz kendinizi haklı görürsünüz, onlar da kendilerini. Bu gerilim işten ayrılmaya neden olabilir. Buna dikkat ediniz. Siz öncelikle bu Tutulmada, ihtiyaçlarınızın, güvencenizin farkında olmalı, dışarıda çabuk pes etmek veya birilerinin pes ettirmesine izin vermek yerine, sabırlı, bilinçli bir şekilde ekmeğinize sahip çıkmalısınız. Sizi birilerinin keşfetmesini beklemek yerine, siz bizzat girişimci olmalı, çaba sarf etmelisiniz.
Sevgili Boğalar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.

-Eğlence hayatınız, keyif ve zevkleriniz
-Aşk, flört, cinsellik, erotizm, gönül ilişkileriniz
-Hamilelik  ve doğum
-Çocuklarınızla olan ilişkiniz
-Borsa, spekülasyon, şans oyunları
-Sportif faaliyetleriniz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Boğalar haftanın enerjileri bize şunu soruyor. Dış dünya ile bağlantın ve ilişkin ne durumda. Değerlerine sahip çıkmayı, korumayı biliyor musun? Bu çok önemli. Yeri geldiğinde yumuşak, yeri geldiğinde hakkını koruyor musun? Hep sen mi haklısın, yoksa başkalarının da hakkını koruyor musun?  İçimizden bir ses, kendini korumalısın diyor. Ancak ben diyorum ki,  çevremizdeki insanların düşüncelerini dinleyelim, görüşlerine saygı duyalım, belki de duyacaklarımız bizi memnun edebilir.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Boğalar 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, iki ayrı burçta Merkürün gerilemesi dönemine denk geldiği için tabii ki dikkatlice ele alacağız. Önce görünümlere bir bakalım. Ailevi ilişkilerimiz ve şu anda oturduğumuz yer, şehir, ülke merkezli konuları işimize, yeteneklerimize göre yeniden ele almak gerekiyor. Çünkü ekmeğimiz neredeyse orası doyduğumuz yerdir. Ailemizin sağlığıyla yakında ilgilenerek onlara destek olmak gerekiyor. İş ortamımız, iş ortamındaki ilişkilerimiz ve genelde insanlarla olan her türlü iletişimin önemsenmesinde yarar var. Sonuçta bu kişilerle sürekli karşılıyoruz. Tabii ki huzur, denge, estetik, güvence ve kendimizi güçlü şekilde ifade etmemize destek işlere, ortamlara yöneleceğiz. Sağlığımızı önemseyeceğiz. Çünkü verimli olmamız, insanların dikkatini çekmemiz bu sayede daha kolay olur. Evde ve ailede söz hakimiyetimiz ve kararları alma yetkimiz yüksek. Biz eğer bir şeyi olumlu görüyorsak, buna karşı çıkılmasını istemeyiz. Miras, ev satın alımı, kiralanması, başka bir yere yerleşmek gibi konularda ilk söz hakkı bizde olsun isteyeceğiz. Ancak geri hareket dönemindeyiz, ayarı kaçırmamak, fikir alışverişinde bulunmak gerekir. Zaten bu Tutulmanın özünde hakimiyet arzusu ne kadar yüksek olursa olsun, birileri bizi uyarıcı veya durdurucu sözler söyleyebilir. Bazen biz susmak zorunda kalırız. Bu susmak hali zaman zaman bizi fiziksel ve ruhsal anlamda rahatsız edebilir. Ben haklıyım, ben bu konuda yetkin bireyim gibi düşünürüz. Fakat biraz önce belirttiğim gibi iletişimi bozacak, aceleyle karar verip etrafınızla kötü olmamak en doğrusu.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, aşk hayatınız, çocuklar, projeler, aile yaşamınız, yerleşim yeriniz, satın alma-kiralama veya aileyle alakalı tüm konulara bilinçli şekilde bakmakta yarar var. Bilinçli şekilde meseleleri ele alırsak, Tutulmanın yukarıda işaret ettiği gelişimleri doğru şekilde değerlendirmiş oluruz.
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Başak burcu seyri, aşkta mükemmelliğe önem verdiğiniz zaman dilimidir. Bu geçişin  özünde titiz bir inceleme hali vardır. Çünkü elle tutulur, gözle görülür olanı arzularız. Endişelerimiz olabilir. Öyle kolay kolay her insanı beğenmeyebiliriz. Mevcut ilişkinizi, partnerinizi veya bekarsanız karşınıza çıkan kişiyi bir hayli inceleriz. Ancak bizim de aşka bakış açımızı, hayatı ele alış şeklimizi gerçekçi bir şekilde ele almamızda yarar var. Güneş-Başak geçişi, ev, ailevi konular, çocuklarınızla ilgili iş veya özel meselelerin de ele alınacağı bu süreçtir. Bu süreç sadece aşk hayatınız değil, eviniz, aileniz ve maddi konular üzerinde de titizlikle durulmasını sağlayıcıdır.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. Fakat Merkür’ün 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerindeki geri hareketini göz önüne almak zorundayız. Bu nedenle, aile ilişkilerinde iletişimi karşılıklı anlayış içinde sürdürmek yararlıdır. Ancak bu taviz vermeniz veya her şeyde ailenizi merkez almanız anlamına gelmiyor. Duruma bakacağız. Belki de bizim yanlışlarımız var veya onlar sorun yaratıyor. Bu durumu bilinçli şekilde gözden geçireceğiz. Yemek içmek konusunda sağlığınıza dikkat ediniz. Evinizle alakalı yenilikler, kiralama-satın alma, yatırım yapmak gibi ailenizi veya sizi ilgilendiren işleri tekrar ele alınız, üzerinde düşününüz. Ailenizle ilgili sorumlulukları abartmayınız veya hafife almayınız. Evinizle ilgili tamirat, bakım, onarım gibi işlerinizi kontrol ediniz. Emlak, arsa almak, ofis açmak gibi yatırım konularında hesabınızı iyi yapınız. Aceleci karar vermeyiniz.

Sevgili Boğalar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Ailevi Konular

  • Ciddi ilişkiniz ve Evliliğinizle ilgili konular
    -İş ortaklığı, sözleşme, anlaşma, yasal kontratlarınız
    -Adli davalarınız
    -Güvenceniz, ailevi meseleleriniz
    -Gelecekle alakalı planlarınız
    -Geçmiş sorunlarınız
    -Eviniz sınırları içindeki egemenliğiniz
    -İlişkinizdeki görüş farklılıkların  yarattığı sorunlar
    Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:
  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 4-5-9-10-14-18-22-23
Zayıf Enerjili Günler                       : 7-8-20-21-27
Aşkta En Şanslı Günler                   : 22-23
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 16
Yeniay : 13-14-15
(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 1-26-27-28
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

İKİZLER

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili İkizler, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, aşk hayatımız, çocuklarımız, yeteneklerimiz, cinsel yaşamımız, kazançlı ortaklıklar, finansal meseleler üzerinde değişim ve dönüşümün işaretçisidir. Problemler, engeller, geçmişte yaşananlar ve mevcut şartlar nedeniyle bugünlerde çıkarlarımızı düşünüyoruz. Zarar görmek istemiyoruz. Acılarımız taze ve bir daha yaşamak istemiyorsak, şimdi hayatımızı bilinçli şekilde gözden geçirmeliyiz. Aşkta ve hangi alanda olursa olsun, gönül ve işbirliğinde bulunmadığımız kim varsa, ondan uzak duracağız. Bize zarar veren, sadece kendini düşünen kişilere gerekiyorsa rest çekeceğiz. Aynı şekilde biz de kendimizle yüzleşeceğiz. Çok mu yanlış kararlar verdik, fazla mı açıldık, gereksiz borçlara mı girdik, bunlara bakacağız. Bu yüzleşmeler güçlü bir aşkın, sağlıklı yaşamın, yatırımların, işbirliklerinin, geleceğin garanti altına alınmasının işaretçisi olacak.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili İkizler 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, iki hafta sonra oluşacak Güneş Tutulması öncesi, yüksek eğitim, akademik çalışma, tercihlerde bulunma, dış seyahatler, araştırmalar, hazırlık, yenilik ve girişimlerin de gözden geçirilmesi yönünde önem taşıyor. Kimi İkizler şu andaki çevrenizden uzakta bir yerde yaşamayı düşünüyor olabilirsiniz. Bunları lütfen gidip yerinde görerek, nasıl bir ortam, yerleşmek için uygun mu, şartlar nedir, nerede oturacaksınız diye lütfen bir bakınız. Hani bilip bilmeden bir rüzgara kapılmayınız. Çünkü kimi İkizler bu Tutulmada aniden karar verip gidebilirler. Dini ve inanç gereği yapılacak yolculuklar için bürokratik işlerin halledilmesi gerekebilir. Tayin atama gibi durumlar gecikebilir veya size uygun bir yer olmayabilir. Yabancılarla bir iş girişimi veya bir proje içinde yer alabilirsiniz. Bu alıştığınız bir yerden ayrılmanız, bir müddet orada yaşamanız anlamına gelir ki, eğer gelişiminiz için gerekliyse, bundan vazgeçmeyiniz. Kardeşiniz, yakın komşularınız bu Tutulmada sizin tecrübenize, yardımınıza ihtiyaç duyabilirler. Onlar bir başka yere yerleşmek isteyebilirler. Birlikte böyle bir şey düşünebilirsiniz. Dediğim gibi iyice görmek, anlamak lazım. Hakikaten bir faydası var mı bakalım. Kimi ikizler, yurtdışından ülkelerine dönmeyi düşünebilirler. Sizler de iyi düşününüz. Bu tutulma uzak bir yerde bulunan bir dostunuzla görüşmenin, bir araya gelmenin işaretçisi olabilir. Ekip veya grup çalışmaları, sanat, sergi, toplantı gibi tanıtıcı faaliyetler, aktiviteler gündeme gelebilir. Bunlar kısa veya uzun müddet gidiş-geliş tarzında gelişebilir. Tatil programınız varsa, gideceğiniz yeri bir daha kontrol ediniz, güvenilir firmalarla seyahat ediniz. Hızlı araba kullanmayınız.

Sevgili İkizler 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Ailevi Konular

  • Ciddi ilişkiniz ve Evliliğinizle ilgili konular
    -İş ortaklığı, sözleşme, anlaşma, yasal kontratlarınız
    -Adli davalarınız
    -Güvenceniz, ailevi meseleleriniz
    -Gelecekle alakalı planlarınız
    -Geçmiş sorunlarınız
    -Eviniz sınırları içindeki egemenliğiniz
    -İlişkinizdeki görüş farklılıkların  yarattığı sorunlar

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili İkizler, haftanın enerjileri, parasal açıdan güven içinde yaşamayı, aşk hayatınızla ilgili konularda karşılıklı paylaşımı ve değer verdiğimiz her şeyi fazlasıyla önemsememizi sağlıyor. Kaybetmekten ve birilerine boyun eğmekten korkabiliriz. Gerekirse baskın davranarak kendimizi korumaya çalışabiliriz. Çıkarlarımız konusunda hassasiyet gösterebiliriz. Reddedilmekten, hafife almaktan hoşlanmayabiliriz. Sinirlerimize hakim olmayı başarırsak, illa ben haklıyım diyerek baskıda bulunmaya çalışmazsak gayet iyi olacaktır.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili İkizler 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, yöneticiniz Merkürün iki ayrı burçtaki geri hareketiyle örtüştüğü için tabii ki yorumunuzu okurken uyarı noktaları da gözden kaçırmayalım. Önce görünümlere bir bakalım. Bu Tutulma, bilginizi, öğrendiklerinizi, yeteneklerinizi çevrenizle paylaşmanız ve kendinizi güçlü göstermek amaçlı hareket etmenizi sağlıyor. Aşk hayatınız, çocuk meselelerinde, sanatsal ve sportif konularda bu tavrı görüyoruz. Ben buradayım ve her insanla güçlü ilişkiler kurarak başarılı olurum düşüncesi üstünüzde hakim. Doğaldır ki bu bakış açınız, kardeşleriniz, eğitim, iş hayatı, evlilik ilişkilerinde bir hayli etkili oluyor. Söz hakkı olan taraf benim ancak gerektiğinde fikrinizi alırım gibi konuşuyoruz. İlerisi adına plan ve projeler yapabilir, sevdiklerinize iyimser şekilde yaklaşır, sizi onaylayan kişilerle bir arada olmayı tercih edebilirsiniz. Sosyal ortamlarda sizi lider özelliklerinizle görebiliriz. Karşı cinste en çok hoşunuza giden nokta, sizi onaylaması, takdir etmesi ve alkışlaması olacak. Bunun tersini düşünen bir partnerle anlaşmanız zor gibi. Ben derim ki, ayarı kaçırmayınız. Riskli karar ve adımlardan, sözlerden kaçınmayı da biliniz. Demiştik ya, Merkür geriliyor diye. O nedenle biraz dikkat diyorum. Görünümlerin özünde, aktif şekilde hareketli, konuya hakim ve organize işlere yatkınlık görmekteyim. Ekip çalışmaları hoşunuza gidecek ancak merkezde yer almak da sizin için kıymetli. Hedefinizin doğru temel ve kriterler çerçevesinde olmasına dikkat etmeniz iyi olur. Gelir geçer işlere ve kişilere zaman ayırmazsanız, gerçekten elle tutulur güçlü projelere yönelirseniz bu Tutulmadan gayet olumlu istifade edersiniz.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, ailevi tüm kararların, gelişmelerin, durumun, yakın çevrenizle olan iletişimin, eğitimden ticari konulara kadar her şeyin iyice gözden geçirilmesi gerekiyor. Yeni bir karar vermek yerine, analiz etmekte yarar var. Böylece üstteki yorumunuzda sözünü ettiğim gelişmeler sağlıklı ve olumlu şekilde değerlendirilmiş olur.
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Güneş, eviniz alanı içinde tadilat-bakım-onarım, hijyen, bebek bakımı, el işi veya ev-ofis tarzı çalışmaların işaretçisidir. Ayrıca eğitim ve iş hayatınızla ilgili konular ön plana gelecektir. Ev veya ofis yeri kiralamak bu süreçte etkilidir. Ev alanı içinde bu konularla ilgili konuşmalar, düzenlemeler yapılabilir. Ailenizle olan ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmek, onlara hizmette bulunmak, düzenlemeler nedeniyle her şeyin yerli yerine oturtulması anlamında sabırlı olmak gerekir. Mükemmellik arzusu bir hayli yoğundur veya şartlar gereği ister istemez her şeyin iyisi arzu edilebilir.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında etkili Venüs-Aslan burcunda seyredecek. Ancak Merkür 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde gerileyecek. Tabii ki yorumunuzu bu durum çerçevesinde ele almamız gerekiyor.  İletişimin her türlüsü, haberleşme, yolculuk, görüşmelerde dikkatli konuşmakta yarar var. Sözler vermeden önce iyice düşünelim. Bazen ani gelişmeler olabilir. Karşımıza yeni fırsatlar çıkabilir. Bunlar yararı mı, sakıncalı mı diye bir bakalım. Sabit görüşte olmayalım. Başkalarının görüşlerine de saygı duyalım. Bir yere yerleşim, çevre değişimi, kardeşlerimizle alakalı meseleler, komşuluk ilişkilerimizde temkinli olalım. Karşımıza çıkan ve bizi özel anlamda etkileyen kişiyi iyice tanımadan karar vermeyelim. Bize sunulan teklifleri, fırsatları, gelişmeleri uzun vadeli yönde ele alalım. Bonkörlüğün sınırlarını bilelim. Birilerine iyilik yapacağız diye kendimizi zor durumda bırakmayalım. Eksik işlerimizi bitirelim. Eğitimden özel hayatımıza kadar her konuyu 12 Eylül sonrası bir daha gözden geçirerek, eğer tamamsa uygulayalım.

Sevgili İkizler 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Eğitim hayatınız
-Yakın çevrenizle alakalı her türlü aktivite ve kardeş, komşu, yakın akraba ilişkileri
-Bilgi toplama ve bilgiyi yayma(medya, yayıncılık, haberleşme, internet) konuları
-İfade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz
-Günlük temaslarınız ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz
-Çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konuları
-Yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar)
-Öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz)
-Kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye,
-Trafik, Ulaşım
-Ticaret (Alış-Satış)
Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 7-8-11-12-16-20-21-24-25
Zayıf Enerjili Günler                       : 2-3-9-10-22-23-29-30
Aşkta En Şanslı Günler                   : 24-25
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 18
Yeniay : 15-16-17
(Ay-İkizler burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 1-2-3-4-28-29-30-31
(Ay-Yay burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

YENGEÇ

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Yengeçler, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, ailemiz-geleceğimiz-evliliğimiz-iş ortaklığımız, yuvamızla alakalı konularda bir dönüşüm ve değişimin işaretçisidir. Kolay değil belki ama biz bu konuları artık çok bilinçli şekilde ele almalıyız. Eğer huzurlu, güvenli bir hayat sürmek istiyorsak, eğer mutlu ve doyumlu bir ilişki yaşamayı arzuluyorsak gerçekçi ve tarafsız şekilde duruma bakmalıyız. Evli çiftler kendi aranızdaki sorun çocuklarınıza yansıyabilir. Yeni yuva kuracaklar, eğer birbirinizi iyice tanımadan evleniyorsanız ileride tatminsiz ve mutsuz olabilirsiniz. Yuvanızda huzur ve güveni karşılıklı olarak sağlamalısınız. Bu çok önemli. Birbiriniz üzerinde baskı kurmak, problemleri görmezden gelmek yanlıştır. Bu görünüm, sağlıklı bir yaşam, huzur dolu bir yuva, ortaklaşa bir hayatın ancak karşılıklı sorumluluk ve sevgiye dayalı yürütülebileceğini işaret ediyor. Bunun tersi bir durum, kopuşlara neden olabilir.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Yengeçler 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, önümüzdeki 21 Ağustosta Aslan burcunda oluşacak Güneş Tutulması öncesi, iş ortağımız veya eşimizle paylaşımlar, parasal konular, miras, kredi veya hukuki işleri farklı bir açıdan ele alarak bütçemizi gözden geçirmede etkili oluyor. Biz bu Tutulmada bu konularda gerçekçi olmalıyız.  Bize göre doğru olan, karşımızdaki kişiye uymayabilir. Bizim isteklerimiz farklıdır, eşimiz farklı talepte bulunur. Bir yatırım düşünebiliriz. Eşimiz buna katılmayabilir. Biz paramızı bölüşmeye hazırızdır. Eşimiz tam tersine benim param diyebilir. Harcamalara dikkat etmek gerekir. Kredi kartımız açık verebilir. Krediyle borçlanmak şu aralar yanlış olabilir. Yatırım yapmışızdır. Bir durgunluk söz konusu olabilir. Alacağımız vardır. Bu gecikebilir. Vergi, sigorta, miras, nafaka gibi hukuki bir mesele sonuçlanabilir. Bir anlaşmaya varılabilir. Kazanmaya dönük düşünülse de, başkaları hak iddia edebilir. Muhasebe işlerimizin takibinin iyi yapılması gerekir. Bir şeyler satın alırken, harcamada bulunulurken, bunun size artı ve eksileri ne olur diye iyice düşünmek gerekir. Çünkü astarı yüzünden pahalıya da denk gelebilir. Bu Tutulmada, başkaları bizimle paylaşımda bulunsun, bize fikir sorsunlar, danışsınlar isteriz. Özellikle eş veya iş ortağımız kafasına göre hareket ettiğinde tepki gösteririz. Eşimizin dikkatsizce yaptığı harcamalar bütçenin şaşmasına sebep olabilir. Aranızda bu konuyu inatlaşarak çözmek yerine, karşılıklı konuşarak halletmek gerekir. fakat bu kolay olmayabilir. Mars, kazanç evinizde para konusunda hakim olmaya teşvik eder. Ancak bunun ayarını bilmek yararlıdır.

Sevgili Yengeçler 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Eğitim hayatınız
-Yakın çevrenizle alakalı her türlü aktivite ve kardeş, komşu, yakın akraba ilişkileri
-Bilgi toplama ve bilgiyi yayma(medya, yayıncılık, haberleşme, internet) konuları
-İfade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz
-Günlük temaslarınız ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz
-Çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konuları
-Yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar)
-Öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz)
-Kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye,
-Trafik, Ulaşım
-Ticaret (Alış-Satış)

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Yengeçler, haftanın enerjileri,  ilişkimizde bizi zorlayabilir. Bir yandan şefkat, güven ve  sahiplenilmek istiyoruz. Diğer yandan anlaşmazlıklar nedeniyle sıkıntılıyız. Şöyle bir düşünüyoruz. -Nedir bu hal, neden anlaşamıyoruz, şu iki günlük dünyada nedir paylaşamadığımız diye iç geçiriyoruz. Bir şeyleri düzeltmeye çalışsak bile, sanki gün geçtikçe daha fazla koptuğumuzu düşünüyoruz. Şöyle diyoruz içimizden. -Diyelim ki sen kazandın bu savaşta. Belki de ben. Peki bunun bize ne faydası var? O zaman her ikiniz de oturup ilişkinizi gözden geçiriniz.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Yengeçler 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki ayrı burçta gerilemesi nedeniyle tabii ki dikkatlice gözden geçirilmeyi gerektiriyor. Bunu es geçemeyiz. Önce görünümleri birlikte inceleyelim. Finansal harcama ve kazanma işlerimizde aceleyle karar vermemekte yarar var. Hesabı öyle iyi yapalım ki, paramızı doğru yatırım araçlarında değerlendirip, olumlu işlere yönelerek kazançlı çıkalım. Paramızın söz hakkının bizde olması tabii ki doğal. Bu Tutulmada kendi kazancınızı kendiniz yönlendirmek isteyeceksiniz. Eşiniz, ortağınız veya birileri dışarıdan müdahale etmemeli diye düşünebilirsiniz. Bunun ılımlı şekilde ayarını yaparsak iyi olur. EV satın alımı, ailenin ihtiyaçları, kiralama veya ofis açma gibi işleri organize edebilirsiniz. Güvence ve huzurun sizin için önemini belirleyen bu Tutulmada, sağlığınız da önemlidir. Kişisel bakımınız, kontrolleriniz ihmal edilmemelidir. Bir iş fırsatıyla karşılaştığınızda bunun size artı ve eksilerini iyi muhasebe etmenizde yarar var. Zaten kazanç olgusu merkez alınarak karar verileceği için, daha çok nerede ekmek var, ben oradayım diye düşünürsünüz. Hedefinize varmak için, her yolu denersiniz. Deneyin de, en başta dediğim gibi, Merkür geri hareket dönemindeyiz, aklımız da başımızda olsun. Attığımız adımın varacağı sonucu da tahmin etmek gerekiyor. işe göre ücret, aktif olacağınız bir meslek, kazançlı çıkacağınız bir hayat için, bu Tutulmada dikkat edilecek nokta, sektörel koşulları, piyasanın durumunu bilinçli analiz etmektir. Günlük hayatınızda verdiğiniz hizmeti önemseyiniz. Aldığınız hizmete bakınız. Detayları es geçmeyiniz. Sağlığınızı asla ihmal etmeyiniz.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor.  Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, iş veya yakın çevrenizle olan iletişime dikkat edelim. Karar vermeden önce özellikle maddi konularda dikkatli muhasebe yapalım. Böylece yorumunuzda sözünü ettiğim gelişmeleri aklımız başımızda değerlendirmiş oluruz. Gereksizleri ayıklarız, gerekliye odaklanırız.
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Güneş, yürürlüğe konulacak, düzenlenecek, verimli hale getirilecek işler anlamında önem taşıyor. Maddi konularda da etkilidir ve akıllıca hareket edilmesini sağlar. Eğitim ve iş hayatı yoğunlaşacaktır. Buna göre planlamanızı yapınız.  Yakın çevrenizle alakalı sağlık, iş veya yardımlaşma konuları gündeme gelebilir. Kimlerle bağlantıya geçtiğiniz, hangi konularda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini bu süreçte saptayabilirsiniz. Titiz düşüneceksiniz.  Mükemmeli arzulayacaksınız.  Kardeşiniz, yakın akrabalarınızla alakalı konular üzerinde düşüneceksiniz. Bu süreçte duygusal bir takım sorunları çok fazla didikleyebilirsiniz. Özellikle bazı meseleler yolunda gitmediğinde kafanıza takabilirsiniz.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. Ancak Merkür-Aslan burcunda 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerileyecek. Yorumunuzda bu geri hareketi göz önüne alarak sizlere tavsiyede bulunacağım. Öncelikle avantajlı olup olmadığına bakmadan, üzerinde iyice düşünmeden yatırım yapmayalım. Elimizdekini 12 Eylül tarihine kadar koruyalım. Bize para konusunda verilen akıllara, tüyolara dikkat edelim. Bütçemizin dengesini koruyalım. Aldığımıza-verdiğimize bakalım. Kimlerle parasal ilişkimiz varsa, bu kişilerin doğruluğundan emin olmadan karar almayalım. Çıkarlarımızı tabii ki düşünelim. Ancak her şeyde sadece kendimize dönük hareket etmeyelim. Bazen başkalarının da fikirlerini almak gerekir. Savurgan olmayalım. Tatil, eğlence, zaruri ihtiyaçlarımızı bütçemiz çerçevesinde gözden geçirelim.

Sevgili Yengeçler 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.

  • Kişisel değerleriniz(maddi, manevi)
    -Mali konular
  • Yatırımlarınız
    -Gelir ve giderleriniz
    -Kazanma ve harcama biçiminiz
    -Para kazanmanızı sağlayan yetenekleriniz
    -Kazanç ve kayıplarınız
    -Kendinizi maddi açıdan güvence altına alma isteğiniz.
    -Parasal sorunlarla mücadele etme gücünüz

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 9-10-14-18-22-23-27
Zayıf Enerjili Günler                       : 4-5-11-12-24-25
Aşkta En Şanslı Günler                   : 27
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 20-21
Yeniay : 17-18-19
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 4-5-6-31
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

ASLAN

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Aslanlar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, çevremizle olan ilişkimizi, proje ve planlarımızı, çalışma şartlarımızı, sağlığımızla ilgili konuları, hedeflerimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek azim ve kararlılığımızı işaret ediyor. Zorluklar yaşanıyor olabilir. Bir şeyler bizim önümüze engel çıkartıyor ve bizi yoruyor da olabilir. Biz mücadele veriyor ve belki de başarısız olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak şu var ki, bütün bu zorluklar aslında bizim kendimizi geliştirmemizde ve doğru kararlar vermemizde, eksiklerimizi görmemizde ve geçmişte verdiğimiz yanlış kararları fark etmemizde son derece faydalıdır. Kendimize daha fazla dikkat ederiz. Hangi iş kolunda ve hangi alanda başarılı olacağımızı tespit ederiz. Neler bizi yoruyor, kimler üzüyor bunların bilincinde olarak çevremizle bağımızı restore edebiliriz. Artı ve eksileriyle duruma bakarak doğru bir tercihte bulunabiliriz. Yenileniyoruz, büyüyoruz. Kendimizle yüzleşiyoruz. Daha iyiye ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Bütün bunlar hem yakın ilişkilerimizi düzenlememizi hem de verimli ve sağlıklı bir yaşamı kucaklamamızı sağlayacaktır.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Aslanlar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, 21 Ağustos tarihinde burcunuzda oluşacak Güneş Tutulması öncesi, evlilik, ortaklık, boşanma, kanuni işler ve ilişkilere farklı bir açıdan bakış ve bir sonucun işaretçisi olabilir. Mevcut ilişkinizdeki problemler, boşanmaya neden olabilir. İlişkide partnerin hal ve tavırlarında değişiklik gözlemlenebilir. Bu beklediğiniz bir şey değildir. Benim dediğim doğru, ben haklıyım diyerek ilişkiye yaklaşmak her iki taraf için de yanlıştır. Temeliniz sağlamsa her türlü sorun çözülür. Bu Tutulma ani bir evliliği de işaret edebilir. Karşınıza biri çıkabilir, sizi etkileyebilir ve böyle bir karar alınabilir. Tabii ki birbirinizi tanımakta yarar var. Ekip veya ortaklaşa bir proje gündeme gelebilir.  Bir iş ortaklığı kurulabilir. Mars burcunuzda ilerlediği için, hakim taraf olmak istersiniz. Ancak başkalarının da fikirlerini almak zorundasınız.  Tek başına hareket etmekten isteseniz de,  hayat sizi başkalarıyla çalışmaya sevk edebilir. Bir dava veya hukuki bir konu sonuçlanabilir. Kimi Aslanlar için bu, yeni açılan bir davanın göstergesi de olabilir.  Bu Tutulmada benim isteklerim, karşı tarafın beklentileri arasındaki dengenin, farklılıklar göz önüne alınarak dengede tutulması önemlidir. Her iki tarafın da, birbirine dayatmada bulunmaması gerekir. Görünen o ki, siz daha baskınsınız. Çünkü Mars burcunuzda size baskınlık getiriyor.  Onun için kimin ne dediğini önemsemezsiniz. Bu biraz da karşı tarafın inatçılığı nedeniyle gösterdiğiniz bir tepkidir. Sabit burçlarda olan tutulmalarda, kimse kimseye karşı taviz vermek istemez. Bu Tutulma toplumun beklentilerine uyarak, evlenmeye neden olabilir. Böyle bir durum, ileride sorunlu bir evliliğe dönüşebilir. İyi düşünmek gerekiyor.

Sevgili Aslanlar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.

  • Kişisel değerleriniz(maddi, manevi)
    -Mali konular
  • Yatırımlarınız
    -Gelir ve giderleriniz
    -Kazanma ve harcama biçiminiz
    -Para kazanmanızı sağlayan yetenekleriniz
    -Kazanç ve kayıplarınız
    -Kendinizi maddi açıdan güvence altına alma isteğiniz.
    -Parasal sorunlarla mücadele etme gücünüz

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Aslanlar haftanın enerjileri, ilişkimizde hassas ve geçmişe dönük düşünmemize neden olabilir. Önceliklerimiz nedir bunları tespit etmekte zorlanıyoruz. Belki de imkansız bir aşkın peşinde koşuyoruz. Sanki kaygan bir zeminde yürüyoruz. Zaman durmuş gibi. Haftayı huzurlu geçirmek için önce durumumuzu bilinçli şekilde ele almalıyız. Çünkü sonunda üzüleceksek bu kararın ne anlamı olabilir ki? Onun için biraz daha düşünmekte fayda görüyorum.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Aslanlar 21 Ağustos saat 21:26 burcunuzda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki ayrı burçtaki gerileyişi nedeniyle daha dikkatli bir analizde bulunmamız lazım. Öncelikle şu görünümleri birlikte inceleyelim. Bu Tutulma, sizin özgüven duygunuzla kendinizi ifade etmenizi, bilgi ve tecrübeleriniz doğrultusunda kararlar vermenizi sağlayıcıdır. Burada önemli olan sizin kendinizden eminliğinizdir. Çünkü eğer, yeterli donanıma sahip değilseniz, bu Tutulmada kendinize gerçekçi bir yön, hedef ve yol belirlemeniz gerekecek. Görünen o ki, Aslanlar için bundan sonrasında güvenli adımlar, irade, içinizdeki çocuğu keşfetmek, sahnede yer almak ve hayatınızı bilinçli şekilde kotarmak hali var. Hani güneş gibi parlamaktan söz ederiz ya, işte siz de bu Tutulmanın startıyla birlikte, aşk hayatınız, çocuklar, başka ülkeler, şehirler, yerler keşfederek kendinizi geliştireceksiniz. Becerilerinizi sergileyecek, hayata çok daha olumlu bir açıdan bakarak, ben buradayım diyeceksiniz. Tabii ki temeliniz, bugüne dek kendinize olan yatırımınız, özgüveniniz ve bilinçli seçimlerde bulunmanız gayet önemli. Bunlar sizi ileriye taşıyacak. O gururlu duruşun ardında güçlü bir kişinin varlığını hissedeceğiz. Boşuna değil yani o duruşunuz. Bunu önce siz, sonra başkaları fark edecek. Yüksek eğitim, akademik kariyer, ihtisas yapmak, spor, sanat alanlarında yetki belgenizle söz sahibi olabilirsiniz. Sadece kendinize çok dürüstçe bakın, benim şurada eksiğim var veya hayır ben tam olarak bilgimden eminim ve ilerleyebilirim diyebilmek dürüstlüğü bu Tutulmada yolunuzda nasıl ilerleyeceğinizin işaretleri taşıyacak.

Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor.  Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, maddi alacak-borç, kazanç, yatırım gibi konuların iyi muhasebede bulunarak gözden geçirilmesi gerekir. Kişisel anlamda girişimlerinizi de aynı şekilde ele almakta yarar var. Böylece yukarıda yorumunuzda söz ettiğim Tutulmanın gelişim yolunda doğru kararlar vererek başarıyla ilerlersiniz.

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Güneş, parasal durumun ele alınması, hedef olarak belirlediğiniz işlerin yürürlüğe konması, gözden geçirilmesi anlamında etkilidir. Maddi açıdan doyurucu bir yaşam sürmek, arzu ettiğiniz yatırımları gerçekleştirmek istersiniz. Paranızı nereye harcadığınızın hesabını çok iyi bilirsiniz. Eğer bir iş girişiminiz varsa, bunun kazandırıcı olmasını istersiniz. İşe göre maaşınızı almak, kazandığınıza göre bütçenizi düzenlemek zamanıdır. Sosyal hayatınız, ilişkilerinizde seçici davranırsınız. Karşınızdaki insanı inceler, tutarsızlıktan hoşlanmazsınız.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs burcunuzda ilerleyecek ve 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde Merkür, burcunuzda gerileyecek. Bu yıl ki geçişi bu geri hareketi göz önüne alarak yorumlamak gerekiyor. İnsanları yönetmeye, gücümüzü kabul ettirmeye, bizi ilgilendirmeyen konularda ahkam kesmemeye özen göstermeliyiz. Çünkü geri hareket dönemleri sadece siz değil tüm burçlar için etkilidir. İnsanlar bize, biz onlara anlayışlı olacağız. Kendimize güveneceğiz ancak bilmediğimiz konularda biliyormuş gibi yapmayacağız. İşlerimizde yavaşlama, birileriyle anlaşmada zorlanma söz konusu olabilir. Böyle durumlarda beklemede kalıp, gözlem yapalım. Karşımıza çıkan yeni bir kişi etkilediğinde, hayatımızın merkezine almadan önce onu iyice tanıyalım. Fiziki anlamda yapılacak yeni değişiklikleri aceleye getirmeyelim. Sağlığımıza özen gösterelim.  Lüks harcamalardan veya gereksiz alışverişlerden uzak duralım. Hayatı doğal akışı içinde ele alarak, yarım kalan işlerimizi bitirelim. İlişki kararlarımızı, tercihlerimizi, kriterlerimizi yeniden gözden geçirelim. 12 Eylül sonrası olumlu gelişmeler sizinle beraber. Gözden geçirilmiş ve incelenip karar verilmiş işler yürürlüğe başarıyla konulabilir.

Sevgili Aslanlar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.

  • Kendinizi ortaya koyma gücünüz
  • Dünyaya yaklaşım tarzınız
    -Kişisel girişimleriniz ve cesaretiniz
  • Sağlığınız
    -Yeni girişimleriniz
    -Kararlılık gücünüz
    -imajınız
    -Yaşam enerjiniz
    -Baskın davranışlarınız, eğilimleriniz
    -İnsanlara yaklaşım biçiminiz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 2-3-11-12-16-20-21-24-25-29-30
Zayıf Enerjili Günler                       : 7-8-14-27
Aşkta En Şanslı Günler                   : 2-3-29-30
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 22-23
Yeniay : 19-20-21
(Ay-Aslan burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 6-7-8-9
(Ay-Kova burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BAŞAK

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Başaklar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, finansal konular, değerlerimiz, sahip olduğumuz her şey, güvencemiz, aşk hayatımız, çocuklarımız, yeteneklerimizle ilgili konularda istekli, arzulu ve tutkuluyuz. Bunlardaki başarı, mutluluk ve doyum bizim için bu görünümün etkisi altında bir hayli önem taşıyor. Elimizde olmadan hırslanabiliriz. Daha fazlası, en iyisi olsun isteriz. Tabii ki son yıllarda epeyce zorlandık. Hatta mali yönden ve diğer konularda kayıplar verdik. Ancak unutmayalım ki, yaşadığımız sıkıntılar aslında daha güçlü olmamızı sağladı. Şimdi, paramızın kıymetini bileceğiz, aşkta tercihimizi daha dikkatli yapacağız, çocuk sahibi olmayı düşüneceğiz veya çocuklarımızın geleceğini önemseyeceğiz. Bütün bu konuları düzenleyecek, dikkatli hareket edecek,  bütçemizin ayarını bilecek, seçimlerimizi bilinçli şekilde yapacağız. Önemli olan yanlışlardan dersler çıkarmak ve bundan sonrasında doğru kararlar vermektir.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Başaklar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, önümüzdeki 21 Ağustos tarihinde oluşacak Güneş tutulması öncesi, çalışma hayatımız, sağlığımız, işlerimizi derleyip toparlamamız anlamında önem taşıyor. İşe uyum sağlama dönemi diyebiliriz. Sağlıksız bir ortamda çalışmak sizi yorabilir veya stres yaratabilir. İşsizlik gibi bir durum da zorlayabilir. Günlük hayatın koşulları, mecburiyetler, beden ve ruh sağlığınız üzerinde negatif bir tesir yaratabilir.  Sağlığınızı önemseyiniz. Beslenmenize dikkat ediniz. Kulaktan dolma bilgilerle diyet yapmayınız. Ekip çalışması, grup içinde hizmet etmek, kurs veya staj görmek, insanlara yardımcı olmak, danışmanlık vermek tarzında işler gündeme gelebilir. Bir proje üzerinde çalışıyor olabilirsiniz. Onu bitirmek için zamana ihtiyaç duyabilirsiniz. Bazen de insan çalışmak dahi istemez. Geri çekilebilir. Zararlı alışkanlıklara dikkat ediniz. Bu dönemde acil olmadıkça ameliyat önerilmez. Zararlı alışkanlıklarınızı yenmeye çalışınız. Kontrollerinizi yaptırınız. Mars-Aslan burcunda ve Tutulma derecesiyle karşıtlık oluşturuyor. Hedef belirlemek için iyi bir zaman gibi görünse de, şartlar nedeniyle başlamak, bitirmek kolay olmayabilir. İşleri halletmek zaman alabilir. Gerginlik, sağlıksız ego ile duruma bakmak veya aşırı gururlu tepkilerde bulunmadan önce düşününüz. Bir gizli iş veya meseleyi halletmek için araştırma yapabilirsiniz. Bir sağlık sorununuz varsa mutlaka doktora gösteriniz.

Sevgili Başaklar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.

  • Kendinizi ortaya koyma gücünüz
  • Dünyaya yaklaşım tarzınız
  • Kişisel girişimleriniz ve cesaretiniz
  • Sağlığınız
  • Girişim kabiliyetiniz
  • Yeni girişimleriniz
  • Kararlılık gücünüz
  • İmajınız
  • Yaşam enerjiniz
  • Baskın davranışlarınız, eğilimleriniz
  • İnsanlara yaklaşım biçiminiz.
  • İlişkiniz

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Başaklar, haftanın enerjileri ilişkinizle alakalı konularda düşündüreceğe benziyor. Venüs şimdilerde Yengeç burcunda sizi eskiye bağımlı kılarken, Pluto Oğlak burcunda yaşadığımız ilişkinin mutlaka bir değişimden geçmesi gerektiği yönünde bizi baskı altına alabilir. Sevilmeye ihtiyaç duyduğumuz şu aralar, partnerimizle  aramızda yaşananlar bezdirici olabilir. Haftayı olumlu geçirmenin yolu nedir? Yine bilinçli davranmaktan, dengeli hareket etmekten geçiyor. Aranızdaki sorunlar nedeniyle birbirinize yüklenmek yerine lütfen  mantıklı bir şekilde  probleme neden olan noktaları gözden geçiriniz.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Başaklar 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, yöneticiniz Merkürün iki ayrı burçtaki gerilemesi nedeniyle, bir çok konu üzerinde detaylı düşünmeyi ve analiz yapmayı gerektiriyor. Şimdi beraberce görünümlerine bir göz atalım. Ben bu Tutulma serisinin sizin kendinizi yeniden keşif süreciniz olarak görüyorum. Yeteneklerinizi, bedeninizi, ruhunuzu yenilemek için, geçmişte yaşadıklarınıza saplanıp kalmak yerine, bugüne odaklanmak ve yarınları düşünmek gerekiyor. Çünkü hala aynı yerde, aynı durumlara takılıp kalırsanız ailevi, maddi, girişim anlamında gelişmeniz mümkün olmaz. Tabii ki insanız, bir dünyamız var, duygularımızı, aklımız var. Bize göre haklı veya haksız durumlar da var. Bunları subjektif ele almamız doğaldır. Ancak bu doğallık dış dünya ile uyuşmazlığa neden oluyorsa yanlış bir şeyler var demektir. Ben bu Tutulmada kendinizi onarmak için hem bedeninize hem ruhunuza iyi gelen ve sizi güçlendirecek sanat, spor, sağlıklı yaşam, meditasyon gibi aktivitelere yönelmenizi tavsiye ediyorum. Bir işi en iyi şekilde yapabilmek için kendinizi yetiştirmenizi, tecrübeli ve bilgili olduğunuz alanlarda çalışmalar yapmanızı, insanlara yol gösterici bir rehber olmanızı öneriyorum. Bu Tutulma, farklı kültürleri araştırma, ofis açma, kitap yazma, çocuklarınızla ilgilenme, onların kişisel gelişimlerine yardımcı olma gibi farklı işlerin de işaretçisi oluyor. Evet gizli bir dünyanız var ancak bu dünyada gayet başarılı çalışmalarda bulunabilmeniz mümkün gözüküyor. Sizin pasif mi yoksa aktif mi değerlendireceğiniz size bağlı. Ben olumlu yönüyle ele alacağınızı düşünüyorum. Üretin, çalışın, mükemmel şekilde kendinizi geliştirin.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, yukarıda sözünü ettiğim konular üzerinde kendinizi bir gözden geçiriniz. Gizli yetenekleriniz nedir, ne gibi çalışmalar sizi üretime dönük bir kişi yapar bunlar üzerinde durunuz. Bunlar sizin kendinize olan güveninizi yükselttiği gibi ileride birçok insanın yararlanacağı projeler olur.
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında burcunuz üzerinde  ilerleyecek Güneş, özgüven duygunuzun yükselişidir. Bu tabii ki, gayet olumludur. Böylece hem kişisel girişimleriniz hem mesleki hem de duygusal bir takım meseleler üzerinde bilinçli düşünmenizi sağlar. Akıllıca hareket edebileceğiniz bir zaman dilimidir. Bir yıl sonra yeni bir yaşa girme, yeni kararlar verme anlamında olumludur. Ayrıca iyi niyetinizi kullanan, ancak hem dostluk hem de iş anlamında verimsiz olan ilişkilerin gözden geçirilme ve bugüne dek görülmeyen, bilinmeyen durumların aydınlığa kavuşturulması yönünde de ilginç bir süreçtir.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek ve ardından Merkür, 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerileyecek. Yorumunuzu bu geri hareketi göz önüne alarak hazırladım. Sizler bu yıl ki Venüs-Aslan geçişinde, cesaretinizi yeniden toplamak mümkündür. Yeter ki, geçmişte yaşanılanlara takılmak yerine, bu tecrübelerin size kattığı derslerin farkında olunuz. O zaman yeniye yer açabilmenizi sağlayan cesareti kendinizde bulursunuz. İşte bu yıl ki, Venüs-Aslan geçişi ve Merkür gerilemesi bu şekilde değerlendirirseniz, 12 Eylül sonrası kendinizi hem ilişkinizde hem iş hayatında hem de psikolojik açıdan iyi hissedersiniz. İlişki konularında biraz geriye çekilmek, sözel iletişimden kaçınmak, kendi dünyanızda durumu analiz etmek isteyebilirsiniz. Sizi anlamayan bir eş, sevgili yorucu olabilir. Daha fazla taviz vermeye kalkışmanız yanlıştır. Kendi değerlerinizi önemseyiniz. Sizin kıymetinizi bilmeyen kişiler, iç dünyanızdaki fırtınaları görmezden gelen kişi ve kişilere karşı dikkatli olunuz. Belki de onların böyle davranmasına siz neden oluyorsunuzdur. Gerçekçi olursanız, nedenlerin farkına varırsınız. Kendinizi tam anlamıyla güçlendirmek için bu dönem gayet faydalı olacaktır. Böylece nelerin yüreğinizi ve zihninizi yorduğunu keşfedersiniz.

Sevgili Başaklar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Gizli ilişkiniz, kaçamaklarınız
-Geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler
-Dünyadan uzaklaşma isteğiniz(inziva), kaçışlarınız,
-Gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular,

  • İlaç bağımlılığı, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi)
    -iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi)
    -zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz,
    -Şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz,
  • Sağlık durumunuz. Gizli görüşmeleriniz,
    -Sırlarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 4-5-14-18-22-23-27
Zayıf Enerjili Günler                       : 2-3-9-10-16-29-30
Aşkta En Şanslı Günler                   : 4-5
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 24-25
Yeniay : 21-22-23-24
(Ay-Başak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 9-10-11
(Ay-Balık burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

TERAZİ

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Teraziler, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, sizin kendinize gösterdiğiniz özen, hayattan aldığınız zevk, girişimleriniz, aile hayatınız, yerleşim yeriniz, iç dünyanız ve güvenceniz konularındaki arzu ve tutkularınızın yükselişidir. Bugüne dek yaşananlar sizi zorlamıştır mutlaka. Kimler geldi kimler geçti hayatınızdan kim bilir.? Çocukluğunuz, ailenizin varlığı, sonrasında kurulan yuva, anne-babalık duygunuz, yaşanan kayıplar ve kazançlar hepsi hayata dairdir. Büyütücü, geliştiricidir. Belki de hala zorlananlarınız vardır. İşte bu görüntü, hem kendinizle hem ailenizle ve hem de geleceğinizle ilgili değişim ve dönüşüm yolunda etkili olup, yüzleşmede bulunarak eksikleri saptamak, sahip olduklarınızı görmekte yararlıdır. Hırs yapmak, isyan etmek, takıntı yapmak değil, artık önünüze bakmak, kendinize önem vermek, yuvanızda huzuru temin etmek, yarınlarınızı garanti altına almak vaktidir. Böyle yaptığınızda sağlıklı, mutlu, kendine güvenen bireyler olarak doğru tercihte bulunacaksınız. Yeniye yer açacak ve ilerleyeceksiniz.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Teraziler 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, iki hafta sonraki Güneş Tutulması öncesi,  aşk hayatımız, çocuklarımız, hamilelik, özel becerilerimizle ilgili konuları farklı bir pencereden görmemizi sağlıyor. Çocuk sahibi olmak veya çocuklarımızla ilgili konularda bizi uyandırıyor ve ilgimizi o yöne çekiyor. Tabii ki gerçekçi bir şekilde bakmak gerekiyor. Hani isteriz de, zaman olarak uygun mudur değil midir diye bakmak lazım. Kimi Teraziler bunu pek sıcak karşılamazlar. Özgür olamam diye düşünürler.  Bazıları farklı tarzda bir yaşama adım olarak ilginç bulabilirler. Sadece annelik babalık duygusu olarak bakmayalım. Belki de işiniz çocuklarla ilgili insancıl bir projeyi işaret edebilir. Evladımız varsa onun gelişimi, güven duygusu, arkadaşlıkları, büyümesi, kendini ifade etmesi için teşvik etmemiz gereken zamandır. Bizi sosyal bir dünyadan öznel bir alana çekerek, toplumun önemsediği değerlere göre hareket etmeye yöneltebilir. Bir grup kurabiliriz, bir ekip çalışmasına adım atabiliriz. Bu Tutulma aşka mesafeli bir duruşu işaret etse de, farklı bir ilişkiye adım atılabilir. Arkadaşlık kurduğumuz biriyle özel anlamda yaklaşabiliriz. Tecrübelerimize sahip çıkarız. Daha önce yaşadıklarımızı unutmadan aşkı ele alırız. Her ne kadar mesafeli dursak da, sevdiklerimizin yanında oluruz. Kimi Teraziler bu Tutulmada, sanata yönelebilir. Bu sıradan tarzda çalışmalar değildir. Sıra dışı ve etkileyicidir. Bu Tutulma Mars ile karşıtlı oluşturacak. İstekliyiz, kararlıyız, cesuruz ancak başkaları üzerinde hakimiyet kuramayız. Ayarımızı da bileceğiz.

Sevgili Teraziler 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Gizli ilişkiniz, kaçamaklarınız
-Geçmişe ait deneyimleriniz, bilinçaltınızdaki tüm meseleler
-Dünyadan uzaklaşma isteğiniz(inziva), kaçışlarınız,
-Gizli işleriniz, gizli düşmanlarınız, yüzleşmekten kaçındığınız konular,

  • İlaç bağımlılığı, sürekli bilgisayar başında olma hali, sürekli uyumak gibi)
    -iyileşme ve tedavi yeteneğiniz(nekahet dönemi)
    -zorunluluklarınız, yaşamdaki yönünüzü etkileyen güdüleriniz,
    -şefkat ve merhametiniz, gizlilik içinde yaptığınız iyilikleriniz,
  • Sağlık durumunuz. Gizli görüşmeleriniz,
    -Sırlarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Teraziler, haftanın enerjileri, para ve güç sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu, kariyer hayatımızla ilgili konularda ileriye bakmamız gerektiğini gösteriyor. Zayıf yönlerimizi kimsenin bilmesini istemeyiz. Kendimize ait olanı korumaktan, inandıklarımızı savunmaktan yanayız. Kendimizi göstermek, sevilmek, ilgi çekmek niyetindeyiz. Hatta yeni bir aşka yelken açabiliriz. Yeter ki, karşımızdaki kişi buna değsin. Belki hemen güvenmeyebiliriz. Biz gelecek görmediğimizi bir şeyin içinde bulunmaktan yana değiliz.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Teraziler 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki burçtaki gerileme dönemiyle örtüşeceği için, yorumda sözü edilecek gelişmeleri dikkatlice analiz etmekte yarar var. Bu Tutulma sizi,  yeteneğiniz olan işlerde liderliğe yükseltici ve sosyal hayatta ilgiyi üzerinize çekmenizi sağlayıcıdır. Ayrıca dostlarınızla ilişkinizi kuvvetlendirici, özel hayatınızı renklendiricidir. Siz, becerilerinizle bulunduğunuz ortama yön verirsiniz. Sizi izlerler, takip ederler, örnek alırlar. Bir ekip kurarsınız. Sizin önderliğinizde yol alınır. Hedefinizi iyi belirlersiniz. O hedefe nasıl ulaşacağınıza da iyi tahmin edersiniz. Genelde uyumdan yanasınızdır. Fakat ilişkide ipleri elinde tutan taraf olmayı tercih edersiniz. Bir işin yönetim kadrosunda sizi görebiliriz. Seçkinliğiniz, ışığınız ve çekiciliğinizle çevreniz genişler. Yabancı ülke, şehir bağlantılı kişilerle görüşmeler, tanışma ve kurulan bağlantılar fayda getiricidir. Kendine güvenen, aktif bir partner arzularsınız. Yaşam yolunuzda bu partner size kuvvet kazandıran, işinizi destekleyen biri olmalıdır. Tutulma, ilişkide her iki tarafın da, zaman zaman birbirleri üzerinde etkin olmaya çalışacağını gösteriyor. Fakat bu zorlayıcı değil, bilakis güç birliğinde bulunmanız için itekleyici, canlandırıcı olacaktır. Diyebiliriz ki, sizler bu Tutulmada aktifsiniz, amaca yönelik şekilde hareket ediyorsunuz ve kendinize güveniyorsunuz. Kendinize göre hareket ederken, aslında toplumun size bakış açısı ve dostlarınızın ne düşündüğünü de önemsiyorsunuz.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor.  Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, plan ve projelerinizi iyice gözden geçiriniz. Yukarıdaki yorumda söz ettiğim olumlu gelişmeler, sizin hedefinizi ve yapmak istediklerinizi çok iyi düşünmeniz ve hazırlanmanızla mümkündür. Ayrıca arkadaşlık, sosyal çevre, organize işler, sunum, görüşmeler, yeniliklerin de tekrar bir analiz edilmesinde yarar görüyorum. Bunlar yapılmadan Tutulmadan yararlanmak mümkün olmaz.

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Başak burcu seyri, hem geçmişi hem hedeflerinizi hem de hayata bakış açınızı gözden geçirebileceğiniz bir mola zamanıdır. Hangi konularda fedakarlık yapıyor, hangi konularda yanılıyor, üzülüyorsunuz. Bunları ele alacağınız bir süreçtesiniz. Ayrıca bir proje üzerinde sakin ve oldukça sıkı çalışabileceğiniz bir dönem olduğunu da belirteyim. İşlerinizi belirli bir sistem içinde düzenli yapınız. Eksiklerinizi tamamlamak için uğraşınız. Abartılı davranmadan, kendinizi yetersiz görmeden düşününüz. Sabır gerektiren konular bu dönemde karşınıza çıkabilir. Sağlığınıza özen gösteriniz. Sizi tedirgin eden bazı durumlar gözünüzde büyüyebilir ama unutmayınız ki, bilinçli düşünen her zaman kazanır.

26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. Ancak Merkür geri hareketi 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerileyeceği için, yorumumuzu bunu göz önüne alarak hazırladım. Öncelikle sosyal ilişkilerin bu dönemde dikkatli şekilde gözden geçirilmesinde, hedeflerin tekrar ele alınmasında aceleyle karar verilmemesinde yarar vardır. Özgüven duygunuz önemlidir. Fakat her şeyde kendinizi merkezde görmeniz, sizi sürekli takdir etmelerini, onaylamalarını beklemeniz, bu olmadığında kendinizi kötü hissetmeniz yanlıştır. Çünkü hepimiz gerileme döneminde egomuzu önde tutuyoruz. Başkaları da kendilerini önemli ve vazgeçilmez görebilir. Parasal konularda dikkatli olmak gerekir. Kimlerle çalışıyorsunuz, hangi grup faaliyetlerinde yer alıyorsunuz, ilişkilerinizde neleri kriter olarak görüyorsunuz bütün bunları bilinçli şekilde gözden geçirmeliyiz. İmkanlarımız, şartlarımız nedir, nelere gücümüz yetiyor ve ne gibi desteklere ihtiyacımız var, bütün bunları 12 Eylül tarihine kadar tekrar incelemekte yarar var. Yapılan tespitler, bu tarih sonrası yürürlüğe konulacak işlerde, başarılı ilişkilerde, yeni atılacak adımlarda size kuvvet ve başarı getirecektir. Arkadaşlıkta ve özel ilişkilerde samimiyet, tutarlılık, uzun vadelilik, hayatı ele alış biçiminizdeki aynılık, görüşlere saygı duymak, el ele ve gönül gönüle ilerlemek merkez alınmalıdır.

Sevgili Teraziler 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar)tanıdığınız tüm kişiler
-Aynı amacı paylaştığınız insanlar,
-Grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar
-Siyasi görüşleriniz
-Birlik ve beraberlik duygunuz,
-Sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız,
-Projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, öncelikleriniz,
-Stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz
-Organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları,
-Toplumsal hizmetlerimiz, sosyal girişimleriniz,
-Karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz (arkadaşlıkla başlayan ilişkiler),
-Yenilikler yapma isteğimiz,
-İşvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız,
-Güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız, acenteler, aracı kurumlar

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 2-3-7-8-16-20-21-24-25-29-30
Zayıf Enerjili Günler                       : 4-5-11-12-18
Aşkta En Şanslı Günler                   : 7-8
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 27
Yeniay : 24-25-26
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 11-12-13
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

AKREP

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Akrepler, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, gizli ve derinde olan acıların, olumsuz ilişkilerin veya edilmiş zorlu tecrübelerin üstümüzdeki baskını işaret ediyor. Aslında bizim kendimizi geliştirmemiz, öğrendiğimiz dersleri unutmadan, tekrar aynı yanlışları tekrarlamamak için kendimize özen göstermemiz lazım. Nefret, kin, intikam veya isyan gibi duyguların bize faydası olmadığını bilmeliyiz. Evet hayat bizi zorladı, yordu ancak büyüttü, geliştirdi ve şimdi şunu söylüyor. Takılıp kalacak mısın eskiye, aynı hatalı seçimleri yine yapacak mısın, yoksa kendine gelip, yaşamında yepyeni bir sayfa açacak mısın? Doğrusu tabii ki, bakış açınızı yenileyerek bundan sonrası için yeni sayfa açmaktır. Siz buna hayır diyorsanız bu görünüm sizi psikolojik ve bedensel anlamda yoracak demektir. Tercih sizin. Hayat orada ve sizi bekliyor. Hadi kalkın silkelenin ve yeni sayfaya yepyeni bir şeyler yazın. Yaşamdan uzaklaşmayın ve kendinizle barışın.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Akrepler 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, 21 Ağustos tarihindeki Güneş Tutulması öncesi, aile ve yuvanız, yerleşim yeriniz, anne-babanız, kariyer hayatınız, eğitim tercihleriniz, akademik konuları gündeme taşır. Evimize, bildiğimiz yere, kendimizi en çok güvende hissettiğimiz yere geri dönmek isteriz veya bu konuda düşünürüz. Belki okumak, iş kurmak, öğrenmek, bilgilenmek için gitmişizdir. Fakat şimdi yuvamızı özleriz. Aslında iki arada bir derede kalırız. Dönmek mi iyidir yoksa mücadele edip kendimizi geliştirmek mi? Kimi Akrepler için, iş hayatındaki sorumluluklar nedeniyle kişinin evini, ortamını özlemesidir. Eğitim veya iş amaçlı bir yere taşınmak, bir ofis açmak, hem okumak hem çalışmak da mümkündür. Bu Tutulmada önemli olan, sizin geleceğiniz için, gerçekçi şekilde bir hedef belirlemeniz ve bunun üzerine gidebilmenizdir. Sadece işe yönelmek, özel hayatınızı ihmal etmek de yanlış olur. Zaten bu Tutulmada ev arkadaşınız, eşiniz, çocuklarınız, anneniz, babanızla birlikte olmak, fikirlerinizi paylaşmak istersiniz. İş dışında sosyalleşmek amacıyla insanlarla bir araya geleceğiniz çalışmalara, aktivitelere yönelirsiniz. Bu insanlara yardım amaçlı bir proje de olabilir. Bir iş teklifi veya fırsat karşınıza çıkabilir. Fakat bunun için bir müddet beklemeniz söylenebilir. İş adresiniz değişebilir veya size bir görev verirler, bir ekip oluşturmanız söylenebilir. Sosyal medya aracılığıyla işinizin tanıtımını yapabilirsiniz.

Sevgili Akrepler 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar)tanıdığınız tüm kişiler
-Aynı amacı paylaştığınız insanlar,
-Grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar
-Siyasi görüşleriniz
-Birlik ve beraberlik duygunuz,
-Sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız,
-Projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, öncelikleriniz,
-Stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz
-Organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları,
-Toplumsal hizmetlerimiz, sosyal girişimleriniz,
-Karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz (arkadaşlıkla başlayan ilişkiler),
-Yenilikler yapma isteğimiz,
-İşvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız
-Güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız, acenteler, aracı kurumlar

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Akrepler, haftanın enerjileri ilişkide tutkuları yükseltiyor. Bir yandan alıştığımız her şeye sahip çıkıyoruz. Diğer yandan sahip olduklarımız yeterli gelmiyor. Sanki hayat bir oyun gibi ve biz tek başına oynuyoruz. Senaryoyu yazan biz, oyuncuları tespit eden biz, ancak oynanan oyunun bizi tatmin etmediğini kabul etmekten kaçıyoruz gibi. Korkularımız var. Kaybetmekten, reddedilmekten, bilinmezlikten, yanılmaktan kaçıyoruz. Bile bile lades demeye hazırken bir anda geri dönüp kendimize kızıyoruz. Gerçeği kabul et diyen iç sesimize kulak vermek işimize gelmiyor. Haftayı olumlu geçirmenin yolu, kendimize güvenmekten vazgeçmememiz ancak gerçekçi olmamızdır.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Akrepler 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, iki ayrı burçta etkili olacak Merkür geri hareket dönemine denk geldiği için aceleyle karar verilmemesi gerektiğini işaret ediyor. Önce görünümlerini inceleyelim ve ardından küçük bir notum olacak sizlere. Bu Tutulma, iş hayatımızda önde olma, beğenilme, alkışlanma arzumuzu yükseltiyor. Ne yapıp edip, kendimizi ispat etmek, ifade etmek, yükselmekten yanayız. Diğerlerini geçme, tanınma isteğimiz de bir o kadar fazla. Eğer, şu anki mesleğimiz veya ortamdan memnun değilsek, yeni bir iş tercihinde bulunabiliriz. Önümüzde bir yıllık süreçte iş hayatımızda gelişimi fazlasıyla önemseyeceğiz. Sıkı çalışacağız, cesur olacağız, kendimizi yetiştireceğiz ve yükselmeyi hedefleyeceğiz. Paramıza sahip çıkacağız ve olur olmaz harcamalar yapmayacağız. Bize zaman kaybettirici ilişkilerden uzak duracağız. Geçmiş tecrübelerimizi unutmayacağız. Şimdi seçici olma zamanı. Gözlerden uzak aşklar yerine, saygı uyandıran, parasına, işine ve ilişkisine önem veren kişileri tercih edeceğiz. Mevcut ilişkimizde bu anlamda bir bakacağız. Sizler için bu Tutulma, sorumluluk, disiplinli çalışma sayesinde, başarı grafiğinizin gün geçtikçe yükselişi anlamı taşıyor. Tabii ki iş ortamında ilişkilerinize, sağlıklı bir yaşam için bedeninize, mutlu ve doyumlu beraberlik için kararlarınıza dikkat etmelisiniz. İlerlemek için sizi birilerinin illaki teşvik etmesini, alkışlamasını beklemeyin. Siz kendinize bakın, yeteneklerinizi göz önüne alın ve çabalayın. Başarırsınız.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, öncelikle hedeflerinizi, ulaşmak istediğiniz zirveyi, hangi çevre ve meslekte yükselmek istediğinizi bir daha tüm detaylarıyla gözden geçiriniz. Bunu yapınız ki, bu Tutulma sizi arzu ettiğiniz yere ulaştırsın. Şansınız, sizin mücadeleniz ve çok çalışmanızla yanınıza olacaktır.
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Başak burcu seyri, iş hayatınız başta olmak üzere, ilişki, maddi konuların ileriye dönük bir şekilde gözden geçirildiği zaman dilimidir. Kimlerle iş, özel ve toplumsal anlamda ilişkimiz var bunları gözden geçireceğiz.  Plan ve projelerimiz üzerinde düşünmeliyiz. Hedefimiz ile izlediğimiz yol aynı mı, bu hedefe nasıl varabiliriz? Bunlar üzerinde duralım. Verimli olana yönelmeli, kısır bir döngü içinde dolanıp durmamalıyız. İşimizde mutlu muyuz? Hayatımızdan memnun muyuz? Nasıl dostlara sahibiz? Bunlara bir bakalım. İşlerimizi organize edelim. Becerilerimizi geliştirelim ve kazanalım. Güçlü ve bizi destekleyecek kişilere yönelim. Ivır zıvır işlerle vakit kaybetmeyelim.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. Merkür geri hareketi 31 Ağustos-5 Eylül arasında etkili olacak. Bu nedenle işveren, aile veya aynı ortamda çalıştığınız kişilerle ilişkinizi belli düzeyde sağlıklı şekilde sürdürmelisiniz. Bu sizin dışarıdan desteklenmenizi sağlar. Amacınızı bilerek, hedefinize uygun şekilde davranın. Bulunduğunuz yerde, ortamda ve ilişkilerde sizi kimsenin etki altına almasına izin vermeyeceksiniz. Ancak unutmayalım ki, bir ekipte, grupta yer alıyorsanız ona göre hareket etmelisiniz. Yarım kalan işlerin bitirilmesi, daha önce başlanmış olan işlerin devamı önemlidir. Ancak karşınıza yeni bir teklif çıkarsa bunun üzerinde mutlaka iyice düşününüz. Deneme-yanılma zamanı değildir. Duruma stratejik bakacağız. Bazen konuşmak yerine susmayı tercih edeceğiz. İçten içe egomuz baskın olacak. Ancak kafamızın içindekileri kimse bilmeyecek. Davranışlarımızla tepkimizi göstereceğiz. Bu dönemde önemli olan oyunu kuralına göre oynamaktır. Nerede ne yaptığımızı bilmek, riskten uzak durmak, adımlarımızı dikkatli şekilde atmaktır. 12 Eylül sonrası geri hareket bittiğinde Venüs-Aslan seyrinin özgüven duygumuzu yükseltici ışığından yararlanacağız. Şimdilik toplum içindeki yerimize göre, içinde yer aldığımız iş ve ortama uygun şekilde hareket etmekte yarar var.

Sevgili Akrepler 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-İş başvurularınız
-Mesleki kariyeriniz
-Toplumsal ün, şöhret
-Otoritelerle olan ilişkiniz (patronlarınız, ebeveynleriniz),
-Sosyal statünüz
-İşverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınızla olan iletişiminiz
-Girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız,
-Sosyal mevkiiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 4-5-9-10-18-22-23-27
Zayıf Enerjili Günler                       : 7-8-14-20-21
Aşkta En Şanslı Günler                   : 9-10
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 2-3-29-30
Yeniay : 1-26-27-28
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 13-14-15
(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

YAY

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Yaylar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, sosyal hayatınız, arkadaşlıklar, dünya ile ilişkiniz, hedefleriniz, finansal konular ve değerleriniz anlamında bugüne dek yaşananlarla yüzleşerek, hatalarınızı, eksiklerinizi görerek yeni bir değişim ve dönüşümde bulunmanız için etkilidir. Kim bilir kaç insan canınızı yaktı, sizi anlamayan dostlar, iyi gün arkadaşları, dar gününüzde yanınızda olmayanlar, sadece para, güç veya bir başka nedenle hayatınıza girenler, siz zordayken gülenler, maddi kayıplar, manevi acılar çektiniz. Ancak bütün bunlar size ne öğretti, asıl önemli olan budur. Geçmişi geri getiremeyiz ancak geleceği, edindiğimiz bu tecrübeler doğrultusunda yeniden dizayn edebiliriz. Sosyal hayatımızı düzenleriz, paramızı daha dikkatli kullanırız, kim dost kim düşman, hangi yol bizim için olumlu bunları gözden geçirip, yeni bir sayfadan hayata bakabiliriz. Belki zor gelebilir, ancak böyle yapmak, hem başarılı şekilde hedefe ulaşmanızda hem de hayatınızı garanti altına almanızda yarar sağlar.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Yaylar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, iki hafta sonraki Güneş Tutulması öncesi, bilgilenmek, araştırmak,  bağlantılar kurmak, temasa geçmek, yolculuk, eğitim, iş girişimlerimizle alakalıdır. Ancak bunların dikkatle takibi şarttır. Gecikme veya ertelemeler olabilir. Biraz uğraştırabilir sizi. Bir işin araştırılması, bir yakınınızın işlerinin takibi, bir yere yerleşmek gibi konular gündeminizde yer alabilir. Uyum sağlamakta zorluk yaşanabilir. Yolculuklarda güvenli araçları tercih edelim. Vize ve pasaport işlemleri uzayabilir. Planlarımızda değişiklik olabilir. Kredi ve borçlanmalara dikkat. Kimseye kefil olmayınız. Bir iş düşünüyorsak, bunun yarar-zarar hesabını iyi yapalım. Kardeşimizle alakalı bir meselede destek olmamız gerekebilir veya bizim yardıma ihtiyacımız olabilir. Kesin ve net bir haber gelmeden, bir işe olmuş gözüyle bakmayalım. Etraflıca öğrenelim. Hayalci davranmayalım. Bir şeyi anlamadan, dinlemeden karşımızdaki kişiyi suçlamayalım. Mars-Aslan burcunda ilerliyor. Hemen harekete geçmek, işlerimizi yürürlüğe koymak istiyoruz. Ancak zamanlamada sabırlı olalım. Çevre sorunlarına duyarlı olabiliriz. İnsani projeler, gruplar, ekipler içinde yer alabiliriz. Bu tutulmada evraklara, belgelere dikkat edelim. Maddeleri iyice gözden geçirelim. Bir anda kararlar vermeyelim. Oldubittiye getirmeyelim. Mars, bu tutulmada karşıtlık yapıyor. Kendinize göre bir karar verirken, şartlara duruma bakmak, gerçekçi olmak, üzerinde düşünmek yararlı olur. Özellikle aileyi, yakınlarınızı ilgilendiren konularda tartışmalardan kaçınınız.

Sevgili Yaylar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-İş başvurularınız
-Mesleki kariyeriniz
-Toplumsal ün, şöhret
-Otoritelerle olan ilişkiniz (patronlarınız, ebeveynleriniz),
-Sosyal statünüz
-İşverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınızla olan iletişiminiz
-Girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız,
-Sosyal mevkiiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI

Sevgili Yaylar, haftanın enerjileri ilişkide paylaşımda bulunmak arzumuzu işaret ediyor. Şunu yaparsan seni seviyorum bunu yapmazsan sevmiyorum şeklinde olmamalı. Eğer seviyorsak zaten birbirimizin yanında oluruz diye düşünüyoruz. Sevgi çoktan bitmişse, sırf alışkanlık diye devam etmenin de yanlış olacağının farkındayız. Bu hafta biraz kafamız karışabilir. Mesafeli davranabiliriz.

21-31 AĞUSTOS ARASI

Sevgili Yaylar 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki ayrı burçta gerileme sürecine denk geliyor. Bu nedenle yorumun altında sizlere bir not düşüyorum. Onu mutlaka önemseyiniz. Şimdi birlikte Tutulmanın görünümlerine bir göz atalım. Sizler için önümüzdeki bir yıllık süreç, yurtdışı girişimleri, kendinizi geliştirmek amaçlı seyahatler, işlerinizi başka bir şehir veya ülkede sürdürme, yerleşim yerinizin değişimi, yüksek eğitim görme, akademik kariyeriniz için tercihte bulunma gibi gelişimleri işaret ediyor. Cesaretinizi toplayıp, hayatı farklı bir açıdan ele almak vaktidir. Kültürel ve sanatsal çalışmalar, sportif veya yabancı diller, organizasyonlar ve seyahatler bilhassa etkili olacaktır. Sosyal çevreniz gelişiyor. Ekip liderliği, güzellik, bakım, gelişim rehberliği ve yaratıcı yeteneklerinizi değerlendirme bu Tutulmada öne çıkıyor. Alıştığınız çevre yerine, şimdi başka alanlara, yerlere, ortamlara giderek, bir işi en başarılı şekilde öğrenerek sesinizi duyurabilirsiniz. Aşkta cesur davranarak, ilişkide fikirsel paylaşımları önemseyerek, çocuk sahibi olarak veya çocuklarınız varsa onların geleceğiyle yakından ilgilenerek kendinize yepyeni bir dünya kurabilirsiniz. Bu Tutulmada önemli olan, cesarettir, kendinize güvenmektir. Çevre çok önemli. Seçimlerinizi yaparken kaliteli bir çevreyi tercih etmek en önemli kriteriniz olsun. Çünkü bu sizi, kitlelere ulaştırır ve gelişim basamaklarını birer birer çıkmanızı sağlar.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, iş hayatınız, hedef ve projeleriniz üzerinde dikkatli bir şekilde analiz yapınız. Araştırmalar yapınız. Hangi tercihi yapacağınızı konusunda deneyimli kişilerle görüşünüz. Hangi ortam, hangi alan, hangi yer sizin için daha etkili ve olumlu olur, bunları gözden geçiriniz. Böylece Tutulmanın işaret ettiği konularda başarılı şekilde ilerlersiniz.

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında, Başak burcunda seyredecek Güneş, iş hayatınızla ilgili konular üzerinde titiz düşünmenin, sıkı çalışmanın, araştırmacı ve organize bir şekilde hareket etmenin son derece önemli olduğu zaman dilimidir. Ayrıca yüksek eğitim, inanç, akademik ihtisas, gelişim, büyüme ve verimlilik anlamında kıymet taşır. Siz artık becerilerinizi iş hayatında göstermek istiyorsanız, ustalaşmak ve toplum içindeki yerinizi belirlemekten yana iseniz, ben derim ki artık dağınıklığı bırakıp bol bol çalışın. Birilerine hizmet etmeniz mi gerekiyor, bundan gocunmayın. Çaba sarf etmeniz mi gerekiyor, bunu geleceğinizi düşünerek yapın. İş ortamında gayret gösterin.

26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. 31 Ağustos-5 Eylül arasında Merkür-Aslan burcunda gerileyecek. Bu durumda iletişime dikkat etmek, söylediklerimize, bize söylenenlere dikkat etmek gerekiyor. Ani kararlar vermemekte yarar var. Eğitimden iş hayatına kadar önemli konulardaki işlerimizi dikkatli şekilde takip edelim. Bir yere mi yerleşmeyi düşünüyoruz, işimiz veya eğitim nedeniyle bir başka şehir-ülkeye mi gidilecek bu konularda eksikler var mı, gidip yerinde görerek duruma bakalım. Bir projemiz varsa, bunu uygulamak mı istiyoruz? Bu tarihler arasında değil, 12 Eylül sonrası bunu yapalım. Böylece hem Venüs-Aslan seyrinin ışığından yararlanmamız hem de Merkürün gölgeli günlerinin bitmesiyle harekete geçmemiz kolay olsun. İlişki konularında özellikle yeni birisi karşımıza çıkarsa, bu kişiyi önce tanımaya çalışalım. Görüntüye değil, o görüntünün ardındaki kişiyi keşfetmeye bakalım. Bu süreç hepimiz için önemli. Herkes kendi payına egosunu ön plana alarak düşünüyor. Fakat ifade etmekten kaçınıyor. Onun için kimin ne gibi bir niyeti var bunu bilmemiz lazım. Hoş tavırlara yansıyan detaylar fikir sahibi olmamızda etkilidir. Bunları da gözden kaçırmayalım.

Sevgili Yaylar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Uzun seyahatleriniz (iş,eğitim,özel), yabancı bir ülkeye yerleşim(evlilik, iş, eğitim ),
-Yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz,
-Yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular,
-Fanatik görüşleriniz, gelenek ve göreneklere verdiğiniz önem, bilgelik yolundaki inanışlarınız,
-İthalat ve ihracatla ilgili meseleler, yasalarla alakalı görüşleriniz, yargı konuları, araştırma ve keşifleriniz, maceralarınız, gönül ilişkiniz, eşinizin akrabalarıyla olan ilişkiniz(kardeşleri, yeğenleri),
-Taraftarlık(spor v.b), yabancı dil öğrenmek, felsefik görüşleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, dini kurumlar, yayıncılık, denizaşırı ülkeler,

  • Kendi içinize yolculuk(ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum sorularının cevaplarını arama),
    -Egzotik yerler, sezgisel olarak algılama gücünüz, yabancılarla tanışmak(maceralar, evlilik), prensipleriniz
  • Mesleki uzmanlık, ihtisaslaşma konuları

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 2-3-7-8-11-12-20-21-24-25-29-30
Zayıf Enerjili Günler                       : 9-10-16-22-23
Aşkta En Şanslı Günler                   : 11-12
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 4-5
Yeniay : 1-2-3-4-28-29-30-31
(Ay-Yay burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 15-16-17
(Ay-İkizler burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

OĞLAK

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Oğlaklar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, kariyer hayatınız, toplumsal ilişkileriniz, sorumluluklarınız, kişiliğiniz, kararlarınız, dış dünya ile bağlantınız yönünde etkili olup, tutkularınızı yükselticidir. İnsan yaşamı boyunca çalışıp çabalıyor, mücadele veriyor. Birçok insanla bir araya geliyor, bazen yanılıyor, acı çekiyor bazen gülüyor, ödüllendiriliyor. Kim bilir kaç iş değiştirdiniz, sorumluluk aldınız, nelerden fedakarlık yaptınız ve belki de hayatınızı şöyle istediğiniz gibi yaşamadınız. Şimdi bu görünüm, iş ve özel yaşamınızdaki değişim ve dönüşümün işaretçisi olarak belki hala sizi zorlayan şartlar olduğunu söylüyor. Ancak bundan sonrasında kendinize önem vermeyi de bilmelisiniz. Sadece dışarıdaki başarı değil, sizin kendinizle barışıklığınız da önemlidir. Zevk aldığınız, gerçekten mutlu ve başarılı olacağınız şekilde hayatınızı düzenleyiniz. Belki de yeni bir iş, yeni bir görünüm, yeni bir sayfadan hayata bakma vaktidir. Bu görünüm bu yöndeki gelişmelerin işaretçisidir.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Oğlaklar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kova burcunda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, iki hafta sonraki Güneş Tutulmasının öncesinde, kazancımız, ilişkimiz, bize ait olan yatırım veya mallarımız, harcamalarımız gibi konuların gündem maddemizdeki önemini vurguluyor. Gerçekçi bir şekilde olan biten gelişmelere bakmak lazım. Hesapta olmayan bir durumla ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Acil olarak bir ödenmesi gereken bir para sıkıntımız olabilir. Kenarımızda bir paramız yoksa, bir yerlerden destek bekleyebiliriz. Fakat buna güvenemeyiz. Bağlı olduğunuz grup veya ekiple ilgili masrafların karşılanmasında sorun yaşanabilir. Bir ürünü sabırsız davranıp, pahalıya alabilirsiniz. Aldığınız bir şeyden sonra pek hoşnut kalmazsınız. Ailenizin, eşinizin veya başkasının bir işi size düşebilir. Yardımcı olmak zorunda kalabilirsiniz. Yaptığınız planları mutlaka artı ve eksileriyle hesap ediniz, inceleyiniz. Hemen olur yanıtı vermeyiniz. Birilerine güvenip yola çıkamayız. Kredi çekimi veya borçlar konusunda temkinli olunuz. Sürekli mali yönde yanlış tutumunuz nedeniyle zorlanıyor ve bundan ders almıyorsanız, şimdi Tutulmada tekrar aynı sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Aslında Tutulmalar size gelişim yönünde bir uyarıdır. Bu uyarıyı görmezden gelenler tabii ki sıkıntı çekerler. Yatırım düşünenler, bu ay özellikle piyasada durgunluk veya belirsizlik olabilir. Uzman kişilere danışmakta yarar var. Bunların yanında, para kazandırıcı bazı fırsatlar karşınıza çıkar. Yazılı bir sözleşme olmadan, söz ile iş yapmayınız. Paranızı peşin alınız veya ödeme için mutlaka bir belge isteyiniz. Belgesiz, garantisiz mal almayınız. Mars, ortaklaşa gelir, eşinizin parası veya başka yerlerden gelen desteklerde bazı sorunların yaşanma ihtimaline karşı sizi uyarıyor. Gelir-gider dengenizi mutlaka önemseyiniz. Sadece kendi çıkarlarınızı değil, ilişkiniz olan insanların da parasına dikkat ediniz.

Sevgili Oğlaklar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Uzun seyahatleriniz (iş, eğitim, özel), yabancı bir ülkeye yerleşim (evlilik, iş, eğitim),
-Yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz,
-Yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular,
-Fanatik görüşleriniz, gelenek ve göreneklere verdiğiniz önem, bilgelik yolundaki inanışlarınız,
-İthalat ve ihracatla ilgili meseleler, yasalarla alakalı görüşleriniz, yargı konuları, araştırma ve keşifleriniz, maceralarınız, gönül ilişkiniz, eşinizin akrabalarıyla olan ilişkiniz(kardeşleri, yeğenleri),
-Taraftarlık(spor v.b), yabancı dil öğrenmek, felsefik görüşleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, dini kurumlar, yayıncılık, denizaşırı ülkeler,

  • Kendi içinize yolculuk(ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum sorularının cevaplarını arama),
    -Egzotik yerler, sezgisel olarak algılama gücünüz, yabancılarla tanışmak(maceralar, evlilik), prensipleriniz
  • Mesleki uzmanlık, ihtisaslaşma konuları

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Oğlaklar, haftanın enerjileri, kendimize yüklenmeden, umutsuzluğa düşmeden güven duygumuzu ön planda tutmanın gerektiğini gösteriyor. İlişkimizle alakalı konularda tavırlarımız sertleşebilir. Bir yandan karşımızdaki kişinin değerlerine, inandıklarına saldırmaya çalışırken diğer yandan yaptığımızın yanlışı fark edebiliriz. Özür dilemek mi? Bu oldukça zor ancak içimizden yüzlerce kez bunu isteyebiliriz. Onu bizim gibi düşünmeye zorlarken yaptığımız haksızlığın farkına varamayabiliriz. Affet dersek taviz verdiğimizi düşünebiliriz. O zaman gelin köprüleri yıkmadan önce bir gün,  bu köprüye ihtiyacımız olacağını bilerek hareket edelim.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Oğlaklar 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, iki ayrı burçta etkili olacak Merkür geri hareketleri nedeniyle dikkatli yapılacak incelemelerin faydalı olacağını gösteriyor. Bu anlamda en altta ufak bir not bulacaksınız. O tarihleri önemseyiniz. Şimdi birlikte görünümlere bir bakalım. Öncelikle bu Tutulmada, iş ortaklığı, eşinizin maddi geliri, banka kredileri olmak üzere, dış destekli finansal konular üzerinde çok iyi hesabı bilmek gerekiyor. İşiniz sağlam mı, eşinize güveniyor musunuz, iş ortağınız güvenilir biri mi, birilerine güvenerek mi kredi çekiyorsunuz, bütün bunları bilinçli şekilde mercek altına alınız. Bu Tutulmada bir yerlerden destek görsek dahi, biz yine de kendimizi sağlama almalıyız. Hani olmazsa, ben zaten bunun altından kalkabilecek planı yapmıştım deriz. Ev satın alımı, miras, nafaka konuları da önümüzdeki süreçte gündem maddemizde yer alıyor. Ancak şu var ki, çıkarlarınızı çok iyi gözetecek ve kimi hangi iş veya planınız için lehinize ikna edebilecek güce kavuşacaksınız. Size bir yerden, bir şekilde rahatlamanızı sağlayacak yardımlar, kolaylıklar gelecek. İş hayatınızda sizi destekleyecek bir kuvvet belirecektir. Aile ilişkileri, aileye ait mal, mülk işleri gündeme gelebilir. Başka bir yere kiralama ve satın alma yoluyla taşınabilirsiniz. Benim size Aslan-Kova tutulmalarında tavsiyem lütfen atınızı sağlam kazığa bağlayın. İşinize sahip çıkın. Çıkarlarınız iyi kollayın. Destekler gelecek olsa da, ya gelmezse diyerek borç altına girmeyin. Kısaca ayaklarınızı sağlam yere basmayı bilen insanlarsınız. Aynen böyle devam edin. Gelen yardım veya katkıları uygun yatırımlarda değerlendirin.

Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, yurtdışı, eğitim, ticari, finansal, kredi, eş veya iş ortağınızla ilgili her türlü mesele üzerinde incelemede bulunmadan, tam olarak garanti elde etmeden kararlar vermeyin. Bekleyin, netleşsin. Ondan sonra hareket edersiniz. Lütfen bu tarihleri es geçmeyin. Muhasebenizi iyi yapın.

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında, Başak burcunda ilerleyecek Güneş, dünya görüşünüzü, fikirlerinizi geliştireceğiniz bir zaman dilimidir. Eğitimden girişimlerinize kadar geniş bir alanda sıkı çalışmanın işaretçisidir. Her durum titizlikle gözden geçirilir ve yaş tahtaya ayak basılmaz. Bu süreç, maddi ortaklıklar, bölüşümler, parasal konuların da gündeme gelmesini sağlar. Ayrıca sağlığınızı güçlendirici, çalışma hayatında verimliliği yükselticidir. Çevremizle olan ilişkimizde dikkatli olmamız gerekebilir.

26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek ve hemen ardından 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Merkür-Aslan burcunda gerileyecek.  Bu durumda finansal açıdan tabii ki kendimizi koruyacağız. Başkaları kendi çıkarlarını kollarken bizim bunun aksini düşünmemiz yanlış olur. Ancak pire için yorgan yakmayacağız. Paranın öneminin farkında olacak, ona göre hareket edeceğiz. Belki bazı durumların önüne geçmemiz mümkün olmayabilir. Fazladan harcama yaparız, birine güveniriz ancak beklediğimiz desteği göremeyiz. Mecburen farklı bir çözüm bulmaya çalışırız. İşte bunların dikkatli ve aceleye getirilmemesi gerekiyor. Yüksek faizli bir borcun altına girmek, elimize geçmeden geçecekmiş gibi düşünüp harcamada yapmak gibi. Kendi doğrularımız tamam da, şartları göz önüne alarak hareket etmekte yarar var. Bir de şu husus önemli. Birilerini memnun edeceğiz diye kendimizi zorlamayalım. Sözgelimi borç vermek, hayatımızın merkezine oturtmak gibi. 12 Eylül tarihine dek, bu yazdığım dikkat notlarına önem vermeniz halinde bu tarih sonrası arzu ettiğimiz gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Sevgili Oğlaklar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Cinsellikle alakalı olan her şey (seksüel tecrübeler)
-Kanuni işler, örgütlenmek, kalıcı değişiklikler(yaşamınızla ilgili yapmayı düşündüğünüz),
-Bitişler ve yeni başlangıçlar, mistik konular, hayat ve sağlık sigortası, gizli işler,
-Merak ettiğiniz konularda  iz sürme ve öç  alma gibi kavramlar,
-Cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealler
-İlişkinizdeki paylaşımlar, birbirinizle olan bütünlük duygunuz.
-Tutkularınız, duygusal bağımlılıklarınız

  • Maddi konular-krediler-başkalarıyla ortak bölüşülen paralar

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (gölgeli günlerin başlangıcı) yani  6 Ağustos tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 4-5-9-10-14-22-23-27
Zayıf Enerjili Günler                       : 11-12-18-24-25
Aşkta En Şanslı Günler                   : 14
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 7-8
Yeniay : 4-5-6-31
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 17-18-19
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

KOVA

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Kovalar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, idealleriniz, inancınız, kişisel gelişiminiz, kültürel aktiviteleriniz, eğitiminiz, işiniz, başkalarıyla ilişkiniz, fiziksel ve ruhsal sağlığınız, gizli saklı acılar veya zevkleriniz, alışkanlıklarınız gibi geniş bir alanda etkili olup, tutkularınızı, bağımlılığınızı ve kendinizi sorgulamada önem taşıyor. Yıllardır belki de, kendinize dikkat etmediniz, sağlığınızı önemsemediniz, zamanınızı boş yere tükettiniz veya yeteneklerinizi körelttiniz, bastırdınız. Mesleki anlamda, özel hayatınızda belki kimse sizi anlamadı, başarınızı görmedi veya siz gösteremediniz. Şimdi bu görünümün etkisinde, artık dış dünyaya açılma, hem başkalarına hem kendinize yararlı olacak işlere yönelme zamanınızdır. Hala, zararlı alışkanlarınızı sürdürmeye, ıssız biri olmaya, boş işlerle vaktinizi tüketmeye, duygularınızı bastırmaya, başkalarından üstün veya altta olduğunuzu düşünmeye devam ederseniz, kendi kendinize haksızlık yaparsınız. Kimseyi suçlamaya da hakkınız olamaz. Farklı ve sıra dışı yeteneklerinizi geliştirin, öğretin, öğrenin ve dünyaya açılmaktan, kendinizi ifade etmekten çekinmeyin.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Kovalar 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde burcunuzda oluşacak Kısmi Ay Tutulması, 21 Ağustos tarihindeki Güneş tutulması öncesi, iç dünyanızın kıpırdanışı, değişim arzusu ve yenilenme ihtiyacıdır. İlgiyi üzerinize çekmek istersiniz. İlişkide sorun varsa, canınız da bir şeylere fena sıkılmışsa, şöyle bir yenileneyim, kendime geleyim diyerek saçınız, makyajınız, kıyafetlerinizde değişime gidersiniz. Belki bu geçici bir çözüm gibi durabilir. Ancak insanın dışa karşı aldığı bir tavırdır bu. Kimi Kovalar için bu kendine bakış hali, sağlık nedeniyle olabilir. Diyete başlanabilir. İşe başlamış olabilirsiniz. Bu da bir değişim ve toparlanmak adına kendinizde yapacağınız yenilikler olabilir. Ay Tutulmaları ruhsal olarak insanı bir hayli etkiler. Belki yeni bir ilişki başlamıştır. Bu sizi canlandırır, kendinize getirir. Biz bu Tutulmada, Mars etkisi nedeniyle kendimizde bir huzursuzluk hissedebiliriz. Çabucak tepki gösteririz. Bizi sinirlendiren insanlara mesafe koyabiliriz. Ani bir kararla bir ilişkiye başlayabiliriz. Ruhumuza iyi gelen, bizi enerjik kılacak çalışmalar yaparız. Yoga, meditasyon, egzersiz gibi. Bunlar bizi rahatlatır, gerilimi azaltır. Eşimiz veya sevgilimiz bizi eleştirebilir. Bir şeyimizi beğenmez, söylenebilir. Buna fena halde içerleriz. Soğuk davranırız ve ona bir ders vermek isteriz. Sosyal ilişkilerde bireysel kimliğimizi ortaya koyarız. Biz bunları yaparız da, insanlar nasıl karşılar diye de düşünmeden edemeyiz. Bu Tutulmada keskin kararlar vermeyiniz. Bir şeyleri değiştireyim derken, yanlışlık yapabilirsiniz. Özellikle fiziki yeniliklerin uzman kişilere yaptırılmasında yarar var. Hani bir atasözü vardır. Papaza kızıp oruç bozulmaz diye. Bir şeylere sinirlenip, başka bir şey yapayım derken güzel olan bir şeyi de bozmayalım. İlişkilerde gerilim yüksek. Birbirimize gerektiğinde tolerans gösterelim.

Sevgili Kovalar 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.
-Cinsellikle alakalı olan her şey (seksüel tecrübeler)
-Kanuni işler, örgütlenmek, kalıcı değişiklikler(yaşamınızla ilgili yapmayı düşündüğünüz),
-Bitişler ve yeni başlangıçlar, mistik konular, hayat ve sağlık sigortası, gizli işler,
-Merak ettiğiniz konularda iz sürme ve öç  alma gibi kavramlar,
-Cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealler
-İlişkinizdeki paylaşımlar, birbirinizle olan bütünlük duygunuz.
-Tutkularınız, duygusal bağımlılıklarınız

  • Bankalarla alakalı kredi işlemleriniz ve her türlü maddi konu
  • Sigorta, vergi, miras, nafaka, hisseli paralarla ilgili mevzular
    -Eşinizin parası veya iş ortaklarınızla alakalı her türlü para konusu

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz.  Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani 6 Ağustos tarihinden  önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Kovalar haftanın enerjileri, bir yandan iş, aşk, para veya herhangi bir konuda, duyarlı ve  sorumluluk duygusuyla hareket ederken diğer yandan sınırlamalara, kurallara karşı çıkabiliriz. Baskı altına alınmaktan hoşlanmayız. Bu sizin gibi özgür düşünmekten yana olan kişiler için gayet doğal. Ancak unutmayalım ki, ihtiyaçlarımızı karşılamak ve yaşamak zorundayız. Dünya ile savaşmayı bir yana bırakmalıyız. Hiçbir şey önümüze altın tepsiyle gelmeyeceğine göre gereken yerde oyunu kuralına göre oynamamız lazım.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Kovalar 21 Ağustos saat 21:26 karşıt burç Aslanda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki ayrı burçtaki geri hareketiyle nedeniyle dikkatli bir şekilde incelemeyi gerektiriyor. Bunu yorumun altındaki Not bölümünde içerik ve tarihler olarak bulacaksınız. Şimdi gelelim, bu Tutulmanın işaret ettiği noktalara. İlişkiler son derece önemli ve gelişim aşamamızda bundan sonra gündem maddemizde baş sırayı alıyor. Özellikle bekar Kovalar için bu Tutulma, evlilik, boşanma veya iş ortaklığı konularında yeni bir dönemi başlatıyor. Eş kriterlerinizi artık daha dikkatli ve doğru biçimde yapmanız mümkündür. Karşınıza çıkan kişinin bireysel anlamda güçlü, özgüveni yüksek, size hayatın güzelliklerini yaşatabilecek ve yeri geldiğinde sizin arkanızda bir dağ gibi durabilecek kişi olması gerekiyor. Bu kriterlere sahip değilse evlenmek yanlış olur. Evli Kovalar da aynı şekilde ilişkilerini gözden geçirecekler. Eğer uyumsuzluk varsa, eş pasif veya tam tersine fazla baskınsa, güven, sevgi ve saygı üçlüsü bozulmuşsa, bu beraberliğin sürdürülmesi mümkün değil. Bu Tutulma, yakın çevreniz, bir arkadaşınız, başka bir şehir veya ülkede yaşayan kişiyle evlenilmesi, karşılaşılmasında etkin oluyor. Yolculuk, iş ortaklığı, kişisel gelişim, danışmanlık, rehberlik gibi aktiviteleri de işaret ediyor. Bir ortakla yürütülen çalışmalar, her iki kişinin de söz sahibi olduğu bir projenin hayata geçirilmesi de, bu Tutulmanın etkileri arasında yer alıyor. Bu ortaklığın en başında her şeyi konuşmakta yarar var. Kim söz sahibi olacak, kim hangi bölümde etkin olacak, bunları mutlaka belirleyin. Önümüzdeki süreç, yorumunuzda yer alan bu gelişmelerin işaretçisidir. Sizin de gelişiminiz bu konularda olacaktır.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, finansal anlamda ortaklıklarınızı, evlilik veya boşanmayla ilgili meseleleri, kredi, bölüşülecek mal mülk işlerinizi, yatırımlarınızı kısaca başkalarıyla olan her türlü bağlantınızı dikkatlice takip ediniz. Hukuken sözleşme maddelerini gözden geçiriniz. Karşınıza bir fırsat çıksa dahi, bunun artı ve eksilerini mutlaka gözden geçiriniz.

23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında, etkili olacak Güneş-Başak burcu süresince, iş veya özel  ilişkilerinizi dikkatli şekilde gözden geçiriniz. Ortaklaşa işler, finansal bölüşümler, kredi, vergi, borçlar, iş ortaklıkları, mal ve kazançlar, bizi zorlayan veya aklımızı kurcalayan hesaba dayalı plan ve projeler üzerinde şöyle bir hesaplamada bulunalım. Muhasebemizi iyi yapalım. Artı ve eksileriyle gözen geçirelim. Yatırım konularında piyasanın durumuna bakalım. Eğer bir sıkışıklığımız varsa bu krizi aşalım derken, sonradan zorlanacağımız riskler altına girmeyelim.

26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek ve ardından aynı alanda 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Merkür gerileyecek. İlişkimizde iletişimin içe dönük geliştiği, her iki tarafın da hislerini açıklamak yerine, sessiz kalmayı tercih edecekleri bir dönem olabilir. Aslında tavırlar gayet sıcaktır. Fakat söze dökülmez. Kimi zaman da ego yüksektir. Partner kendine güvenen, çabuk teslim olmayan yapıdadır. İlişki devam eder ancak ne düşünmektedir bunu tam olarak anlamak zordur. Bütün bunlar yeni başlayan beraberlikte heyecan verici olabilir. Ancak problemli bir ilişkimiz varsa, durum zordur. Siz baskınsınızdır o da bundan şikayetçidir. Bazen de tam tersine o hakimdir siz bunalırsınız. Böyle durumda ayrılmaya karar vermek, aceleyle hareket etmek, aşırı gururlu davranmak yerine konuşmalısınız. Evet karşılıklı şu gururu bir yana bırakıp konuşmalısınız. Yeni tanışmalardan söz etmiştik. Bu çiftlerin de aniden evlilik kararı almaları yanlış olur. Henüz birbirinizi tanımadan bunu yapmayınız. Görünen o ki, 12 Eylül Merkür gölgeli günleri bitene kadar ilişkide Venüs-Aslan seyrinin bonkör ışığından yararlanıp olgun davranmak, sözün bittiği yer dediğimiz gönülde buluşmak en doğrusudur. O tarih sonrası ilişkide olumlu ve iletişim açısından tatmin edici durumlar görülmeye başlar.

Sevgili Kovalar 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.

  • Evlilik veya uzun süreli  ciddi ilişkiler
    -İlişkilerin ciddiyete dönüşme aşaması
    -İlişkide dengelerin yerine oturtulması adına her türlü konu
    -İlişkilerde görüş farklılıklarının saptanması aşaması
    -Yeni bir ciddi ilişki kararı alma veya boşanmaya karar verilmesi
    -Karşıt görüşteki insanlarla olan iletişiminiz
    -Birebir ilişkilerdeki bağlılık ve  ciddiyet
    -Yeni yapılacak kontratlar(iş-ev veya v.b)
    -Yasal konular

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani 6 Ağustos tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 2-3-7-8-11-12-16-24-25-29-30
Zayıf Enerjili Günler                       : 14-20-21-27
Aşkta En Şanslı Günler                   : 16
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 9-10
Yeniay : 6-7-8-9
(Ay-Kova burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 19-20-21
(Ay-Aslan burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

BALIK

1-6 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Balıklar, 4 Ağustos tarihinde ikinci kez oluşacak Jüpiter-Pluto görünümü, sosyal dünya,  ortaklıklar, kredi, borçlar, miras gibi hukuki işleriniz, yakın dostluklar ve arkadaşlıklar, hedefiniz, ideallerinizle ilgili konularda tutkunuzu, hırsınızı, arzularınızı işaretliyor. Kim bilir kaç dost, can, sevgili, eş, yakınlarınız nedeniyle acı tecrübeler yaşadınız. Belki de maddi-manevi anlamda zarar gördünüz. Siz koştunuz, dert yoldaşı oldunuz ancak kimse size el uzatmadı, sizin gibi yar olmadı. Aradığınızı bulamadınız, yanıldınız ve yorulduğunuz. Ancak şu var ki, hayatın ödülleri gibi dersleri de var. Her yaşanan zorlu tecrübe bize bir şeyler öğretiyor. İşte bu görünüm, edindiğiniz tecrübeler doğrultusunda şimdi dostluk ilişkilerinizi, finansal durumunuzu, ideallerinizi tekrar düzenlemek adına sizi kendinizle yüzleştiriyor. Yanlış tercih ve kararlar vermemeniz için, bundan böyle kimlerle nasıl bir ilişki kurmanız gerektiğini bilecek,  paranıza dikkat edecek,  hedefinizi belirleyecek ve ilerleyeceksiniz.

7-13 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Balıklar, 7 Ağustos saat 21:22 tarihinde Kısmi Ay tutulması Kova burcunda gerçekleşecek. Çalışma ortamında yaşanan bir sorun, yeni işe başlamışsanız ortama alışmada zorluk, sağlığınızla ilgili bir şikayet, aşk veya çocuklarla alakalı bir mesele buna sebep olabilir. Ancak bütün bunlar aslında biraz da kendinize gelmeniz için uyarıcıdır. Bir şeyleri fazla kafanıza takıyor, hassas düşünüyor da olabilirsiniz. İş yerinde, günlük hayatta insanların baskın halleri, yanınızda çalışanlar veya mesai arkadaşlarınızla aranızda geçen sorunlara çözüm bulmak bazen zor olabilir. Şimdi biraz kafanızı dinlendirmek, rahatlamak, enerjinizi yükseltmek zamanıdır. Yoksa daha fazla kendinizi hasta edebilirsiniz. Kalp sağlığınıza iyi gelecek egzersizleri tavsiye ediyorum. Yanlış beslenme sonucu şişmanlık veya kulaktan dolma bilgiyle yapılan diyetler, ilaç alışkanlığı, zayıflamak amaçlı kullanılan ürünler bunlara lütfen dikkat ediniz. Araç ve gereçlere, bilgisayarınıza, gizli belge ve evraklara da dikkat ediniz. Sizi stres altına alabilecek kişilerden şu aralar uzak durunuz. Acil olmadıkça ameliyat kararı almayınız. Gizli ilişkilerden uzak durunuz. Bunlar açığa çıkabilir çünkü. Şifrelerinizi iyi koruyunuz. Aceleyle karar vermeyiniz. İşten ayrılmak veya her işi üstünüze alarak yük altına girmeyiniz.

Sevgili Balıklar, 13 Ağustos (saat 04:00)-31 Ağustos (saat 18:28) Merkür-Başak burcunda geriliyor.

    • Evlilik veya uzun süreli ciddi ilişkiler
      -İlişkilerin ciddiyete dönüşme aşaması
      -İlişkide dengelerin yerine oturtulması adına her türlü konu
  • İlişkilerde görüş farklılıklarının saptanması aşaması
  • Yeni bir ciddi ilişki kararı alma veya boşanmaya karar verilmesi
  • Karşıt görüşteki insanlarla olan iletişiminiz
  • Birebir ilişkilerdeki bağlılık ve  ciddiyet
    -Yeni yapılacak kontratlar(iş-ev veya v.b)
    -Yasal konular

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (gölgeli günlerin başlangıcı) yani 6 Ağustos tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

14-20 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Balıklar haftanın enerjileri, güven olgusunun önemini vurguluyor. Belki biraz takıntılı davranabiliriz, hatta kimi zaman iddialı. Değerlerimize bir ufak zarar geleceğini hissetsek tartışmaktan kaçınmayız. Hedefimizi gerçekleştirmek için her çareye başvurabiliriz. Yeter ki, bir ses gelsin ve bir nefes, bir heyecan olsun hayatımızda. İsteklerimiz gerçekleştiğinde bir balık gibi derinliklerden yüzeye çıkabiliriz. Bir limana demir atmaya bile razı olabiliriz. Bazen mızmız çocuklar gibi davranabiliriz.

21-31 AĞUSTOS ARASI
Sevgili Balıklar, 21 Ağustos saat 21:26 Aslan burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, Merkürün iki ayrı burçtaki geri hareketiyle ilişkili olduğundan tabii ki dikkatli bir incelemeyi gerektiriyor. En altta size ufak bir not hazırladım. Onu mutlaka önemseyiniz. Şimdi gelelim bu Tutulmanın görünümlerini incelemeye. Öncelikle, çalışma hayatında, maddi konularda, kariyer planlamanızda, ilişkilerinizde kısaca kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek istediğiniz her meselede inceleyici, gözlemci olmalısınız. Bir şey sizde kuşku, endişe uyandırdığında bunun üstünü örtmemeli, araştırmalısınız. Üretime dönük ve yeteneklerinize göre bir iş tercihinde bulunmalısınız. Riskli yatırım, borçlanma, kredi, mal-mülk paylaşımı gibi konularda sağlam, güvenilir ve uzun vadeli olanına yöneliniz. Zaten bu Tutulmada kendinizi güçlü hissetmediğiniz hiçbir olgunun içinde yer almazsınız. Sağlığınız bu son derece önemli. Güzellik, estetik, bakım, hijyen, beslenmeye önem vereceksiniz. Hiçbir şeyi hafife almayacaksınız. Almamalısınız da. Bilmem ifade edebildim mi? bunlar çok önemli. Siz kendi bedeninize, ruhunuza değer verirseniz, verimli işler çıkarırsınız. Kendinizi gözlemleyin daima. Bugün nasılım, bugünler de kendimi iyi hissediyor muyum, ne gibi şikayetlerim var diyerek kendinizle hep bağlantıda kalın. İşinizde yükselmek için dil öğrenin, kültürel faaliyetlere açık olun, akıllı ilişkiler kurun, yarar-zarar hesabı yapın. Bu bana faydalıdır, bundan zarar görebilirim diyerek muhasebede bulunun. Proje üretin, başkalarını eğitin, o konuda yetkin birey olun. Dünyanın bin bir türlü hali var diyerek, başka alanlarda beceri geliştirin. Son olarak tekrar söyleyeyim. Hayata katılın, duygusallığı bir yana bırakın. Başkalarının sizi desteklemesini beklemeyin. Siz kendinize güvenin. Hiçbir şeyi gözden kaçırmayın. Hayalci olmayın. Bir yanlış, bir hata varsa yüzleşin. Bu sizi geliştirir. Zararlı alışkanlıklarınızdan sağlık anlamında uzak durun.
Not: Şimdi gelelim tüm burçlar için dikkat edilecek tarihlere. Merkür bu Tutulma esnasında iki ayrı burçta geriliyor. Sadece 13 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, özel ilişki veya iş ortaklığı, evlilik, boşanma, sağlık, çalışma hayatınızla ilgili konularda lütfen incelemede bulunun, hemen karar vermeyin. Her bir detaya dikkat edin. Bekleyin, gelişsin, netleşsin ondan sonra tercihte bulunursunuz.
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında, Güneş-Başak burcunda ilerleyecek. Bu dönem, ilişkiniz-iş hayatınız-ailevi konular üzerinde dikkatlice durulan zaman dilimidir. İlişkinizde eğer sorunlar varsa, bunların sebepleri bulunmalı, düzeltilmesi mümkünse karşılıklı olarak çaba sarf edilmelidir. İlişki düzgün şekilde yürüyorsa, bu dönemde evlenmek gibi bir kararın verilmesi, bu meselenin aileyle görüşülmesi, olur veya olmazları üzerinde yeniden gözden geçirmeler faydalıdır.
26 Ağustos saat 07:29-20 Eylül saat 04:15 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek ve ardından 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Merkür-Aslanda gerileyecek. Yorumunuzu bu geri hareketi göz önüne alarak hazırladım. Çalışma hayatının şartlarını göz önüne alarak aşırı gurur yapmak yerine, becerilerimizi farklı bir şekilde ortaya koyarak, cevabımız işimizdir diyerek hareket etmekte yarar var. El becerilerimiz bu dönemde gayet verimlidir. Başladığımız işi kolayca bitirebiliriz. Farkına vardığımız yanlışları düzeltebiliriz. Bir projemiz varsa, onun üzerinde düşünürüz, gerekli olan araçları tespit ederiz ve yöntem belirleriz. Sağlık kontrollerimizi yaptırırız. Diyetimizi ihmal etmeyiz. Egzersiz, spor programına başlarız. Ellerimizin bakımı, saçlarımız, cildimizle ilgili güzelleştirme, tazeleme, canlandırma işlemleri yaparız. Ürün değiştirmeyiz. Sadece deneriz. Dengeli hareket etmeye, sözümüzü bilmeye, kompleksli davranmamaya çalışırız. 12 Eylül sonrası Merkür’ün gölgeli günleri bittiğinde işlerimiz arzu ettiğimiz şekilde yoluna koyabiliriz. Yeni plan ve projelerimizi uygularız. Sağlığımız düzelir, tazeleniriz.

Sevgili Balıklar, 31 Ağustos (saat 18:28)-5 Eylül (saat 14:29) Merkür-Aslan burcuna geriliyor.
-Çalışma ortamınız, iş hayatınız ve kullanılan yöntemler

  • Staj, ustalık, çıraklık konuları
    -İş temponuz içinde üstlendiğiniz tüm görevleriniz
    -Sağlığınız
    -İş arkadaşlarınızla olan ilişkiniz ve iletişiminiz
    -Beden ve zihin arasındaki denge
    -Günlük faaliyetleriniz
    -Evcil hayvanlarınız
    -Aciliyeti olmayan operasyonlar

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız        halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
  • Geri hareket esnasında gelen yeni  bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 12 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
    -Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi (gölgeli günlerin başlangıcı) yani 6 Ağustos tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz
Pozitif Enerjili Günler                     : 4-5-9-10-14-18-27
Zayıf Enerjili Günler                       : 2-3-16-22-23-29-30
Aşkta En Şanslı Günler                   : 18
Parasal Açıdan Şanslı Günler         : 11-12
Yeniay : 9-10-11
(Ay-Balık burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 21-22-23-24
(Ay-Başak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır.  Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.