Ağız içi yaraları nasıl geçer?

Sağlık

agiz-ici-yaralar
Ağız içi yaraları, vücut direncinin zayıflamasından tutun da yanak ısırmasına kadar birçok nedenle oluşabilir ve can yakma konusunda üstüne yoktur.

Ağız içi yaraları nasıl tedavi edilir?
Vücut direncinde düşüş meydana geldiğinde, yanağınızı veya dudağınızı ısırdığınızda ağzınızda aft olarak da adlandırılan beyaz ağız içi yaraları oluşur ve bu yaralar canınızı çok yakar.

Konuşma sorunlarından tutun da konsantrasyon eksikliğine ve hatta strese kadar gündelik hayata birçok olumsuz etkiler bulunan ağız içi yaralarının tedavisi veya bu yaraların verdiği acıyı hafifletmek için çeşitli doğal yöntemler denenebilir. Ağız içi yaralarına iyi gelen bu doğal yöntemler, oluşan ağrıyı giderecek ve bu yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Ağız içi yaralarının tedavisi
İşte ağız içi yaralarının tedavisi ve giderilmesi için kullanılabilecek hem zararsız hem de etkili doğal yöntemler…

Karbonatla ağız içi yaralarının tedavisi
Alkalin olan karbonat aftı şiddetlendiren asitleri etkisizleştirir. Ayrıca hızlı bir şekilde iyileşmeye yardımcı olmak için bakterileri öldürür. Yarım bardak ılık suyun içine bir çay kaşığı karbonat atıp karıştırın ve ağzınızı bununla çalkalayın.

Aloe Vera ile ağız içi yaralarının tedavisi
İlkyardım bitkisi olarak kullanılan aloe vera jel ağrıları hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır. Bir parça pamukla aftı kurulayın ve aloe yaprağını kesin. Temiz bir kaşıkla yapraktan sızan bir parça jeli alıp yaranın üzerine uygulayın. Gerektiğinde bunu sık sık tekrarlayın.

Çay poşetleri ile ağız içi yaralarının tedavisi
Bir alkalin olan çay da aftı şiddetlendiren asitleri etkisizleştirir. Ayrıca çayın içinde ağrıyı hafifletmeye yardımcı bileşenler bulunuyor. Ağrınızın geçmesi için 5 dakika kadar ıslak çay poşetini aftın üzerinde tutun.

Magnezyum hidroksit ile ağız içi yaralarının tedavisi

Küçük bir yudum ağzınıza alın ve ağzınızı çalkalayın. Bu aft ağrısına yol açan asitleri etkisiz hale getirir. Bunun yerine bir parça pamuk yardımıyla günde 3-4 kez aftın üzerine magnezyum hidroksit sürün.

Adaçayı ile ağız içi yaralarının tedavisi
Bakterileri ve virüsleri öldüren adaçayı iltihabı azaltan bileşenler içeriyor. 2 çay kaşığı kurumuş adaçayını bir bardak kaynayan suyun içine atın. Soğuduktan sonra günde 2 ya da 3 kez bu çayla ağzınızı çalkalayın.

Hidrojen peroksit ile ağız içi yaralarının tedavisi

Güçlü bir dezenfektan olan bu madde aftınızın enfeksiyon kapmasını önlüyor. Çeyrek bardak suya çeyrek bardak hidrojen peroksit, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ekleyip gargara yapın. Hidrojen peroksitle tuz ağrının iyileşmesine yardım eder.

Meyan kökü çayı ile ağız içi yaralarının tedavisi
Eczanelerde ve aktarlarda rahatça bulabileceğiniz meyan kökü çayı aftları mükemmel bir şekilde tedavi eder ve engeller.

Tuzlu su ile ağız içi yaralarının tedavisi
Aftın iyileşmesine yardımcı olmak için tuzlu suyla ağızınızı 30 saniye kadar çalkalayın. Tuzlu su ozmoz sayesinde aft gibi açık yaraları iyileştirir.

E vitamini desteğiyle ağız içi yaralarının tedavisi
E vitamini kapsülünün ucunu kesin ve aftın üzerine birazcık E vitamini sıvısı dökün. Vitamin yarayı kaplayacak, enfeksiyon kapmasını önleyecek ve daha hızlı iyileşmesine yardın edecektir.

Çeşitli vitaminlerle ağız içi yaralarının tedavisi

C vitamini ağzınızdaki yaraları iyileştirmeye yardım ediyor. Ancak C vitaminiyle dolu portakal, greyfurt gibi meyveler bazı insanlarda afta yol açabiliyor. Bu nedenle günde 3 kez bin miligram C vitamini alın. Aftınız iyileşene kadar 30 miligramlık çinko pastili çiğneyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.