Akciğeri temizlemenin doğal yolları

Sağlık

akciger-temizleme-kuru
Akciğerleri temizlemenin genel vücut sağlığına birçok faydası vardır. Kanser riskini düşürmek, akciğer kapasitesini artırmak, enfeksiyondan kurtulmak ve sağlıklı bir solunum yoluna sahip olmak bunlardan birkaçıdır.

Keklik otu sayesinde iltihap ve daralmalar azaltılabilir

Neredeyse bütün yemeklere yakışan keklik otu, bazı tehlikeli bakterilerin gelişimini önlemek için lezzetli ve kolay bir yoldur. Kurutulmuş ya da taze olarak tüketseniz de bu faydayı elde edebilirsiniz, hatta içeceğinize keklik otu yağı bile damlatabilirsiniz. Düzenli tüketilirse içeriğindeki kekik yağı ve rosmarinik asit sayesinde soluk alıp vermeyi kolaylaştırır.

Nefesiniz daralırsa veya ciğeriniz sıkışırsa lobelya koklayın

Lobelya koklamak akciğerinize lobelin isimli alkaloidi sokar. Bu alkaloid daralmaya iyi gelir ve mukus tabakasını inceltir. Ayrıca lobelya koklamak akciğer kaslarını rahatlatarak hava akışını geliştirir. Bu sebeple öksürük ilaçlarına sıklıkla lobelya da eklenir. Sadece lobelya koklayarak akciğerinizi rahatlatıp daralmasını gidererek temizleyebilir, sağlığınıza daha hızlı kavuşabilirsiniz. 5-10 tane lobelya yaprağını her sabah ve akşam 10 dakika koklamak idealdir.

Buhar tedavilerine öncelik verin, özellikle okaliptüs ile kombin edilmiş olanlara

Soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarında kullanılan en yaygın içerik olarak bilinen okaliptüs, balgam söktürücü özelliği ile ön plana çıkar. Bu özelliği ve sineyol içeriği ile okaliptüs öksürüğü hafifletir, sinüs boşluğunu rahatlatır ve daralma hissini yok eder. Dahası içindeki antioksidanlar potansiyel enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemine yardımcı olur. Faydalanmak için yeterince sıcak bir suya birkaç damla okaliptüs yağı damlatın ve her gün on beş dakika boyunca buharını soluyun.

Solunum kaslarını gevşetmek için nane kullanılabilir

Nane ve nane yağı, yumuşatıcı özelliğe sahip olan mentol içerikleri sayesinde kaslarınızı rahatlatır ve daha rahat nefes almanızı sağlar. Sadece kasları gevşetmekle kalmaz, antioksidan özelliği sayesinde toksinlerle savaşarak vücuda yardımcı olur ve anti alerjik etkisi vardır. Naneyi kullanmak için en iyi yol her gün 3-5 tane nane yaprağı çiğnemektir.

İçeriğinde andız otu olan gıdalar tüketin

Andız otu balgam sökücü ve yumuşatıcı özelliği ile bilinir. Bakterileri öldürür, öksürüğü rahatlatır ve mukusu temizler. İçinde, tüketildiği zaman bronşları yumuşatan insülin maddesi vardır. Mukus (balgam) üzerinde çok etkili olduğu için, astım ve amfizem gibi solunumu da ilgilendiren hastalıklarda belirtileri yatıştırmak için kullanılır. Bir çay kaşığı andız otunu bir bardak suya karıştırarak, üç ay boyunca her gün günde üç defa tüketin.

Akciğeri temizlemek için 3 günlük diyet

Akciğer temizleme amacına uygun olarak hazırlanan şu diyeti deneyebilirsiniz:

– Temizlik verimini doruğa çıkarmak için, akciğerlerinizi temizlemeye karar verdiğiniz günün iki gün öncesinden itibaren süt ürünleri tüketmeyi bırakmış olun.

– Perhizin ilk günü farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece yatağa girmeden hemen önce bir bardak bitki çayı için.

– O günün sabahında bir bardak suya (yaklaşık olarak 300 ml) iki tane limon sıkarak kahvaltıdan önce için. En az 300 ml greyfurt suyu tüketin (onun yerine ananas suyu da tercih edebilirsiniz). İkisi de antioksidan içerir.

– Kan dolaşımınızı hızlandırmak için kahvaltı ile öğle yemeği arasında 300 ml havuç suyu tüketin.

– Daha ileri temizlik için öğle yemeğinde potasyum açısından zengin 400 ml sıkma meyve suyu için. Bakterilerden ve potansiyel enfeksiyonlardan kurtulmak için günü 400 ml yaban mersini suyu içerek tamamlayın.

– Kalan toksinleri ter ile atabilmek için perhizin her gününde yirmi dakika boyunca sıcak banyo yapın.

– Son olarak, bir kâse sıcak su içerisine birkaç damla okaliptüs damlatın. Başınızın arkasını bir havlu ile kapatarak kâsenin üzerine eğilip buharını içinize çekin.

Akciğerleri temizlemeye yardımcı olan gıdalar

Kırmızı biber: Acı olduğu için akciğerde biriken balgamı söker – bu yüzden burnunuz akmaya başlar. Acı, balgamı atmak için vücudunuzun hemen harekete geçmesini sağlar.

Su: Sürekli tüketimde en iyi yoldur – diğer içecekler mukus salgılanmasını artırır. Su aynı zamanda bağışıklık sistemini hızlandırır.

Soğan: İçeriği çok zengin olduğu için kanseri ve akciğer enfeksiyonlarını yok eder veya bu hastalıklardan korur, zararlı toksinleri atar ve balgam söker.

Zencefil: Limonlu zencefil çayı solunum yolunu rahatlatarak nefes almayı daha kaliteli hâle getirir. Her öğünde zencefil tüketmek sindirimi kolaylaştırır ve tüm vücudunuzu temizler.

Sığırkuyruğu otu: Sigara tiryakilerinde sık sık yaşandığı üzere, akciğerler kirlenirse sığırkuyruğu otundan yapılan çay belirtileri giderecektir. Ancak kullanırken dikkat edin, yaprağındaki tüyler rahatsız edici olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.