Cilt Bakımında Merak Edilen Sorulara Cevaplar

Güzellik

cilt-bakimi
İnsan cildinin düşmanlarını öncelikle bilmek gerekli. Sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önde gelen kuralı ise egzersizlerdir. Vücut egzersizlerle ne kadar çalıştırılırsa cildimiz o kadar sağlıklı bir görüntüye kavuşur. Cilde zarar veren ögeler yetersiz uyku çok sıcak suyla yıkanmak yanlış beslenme cildin başlıca düşmanlarıdır.Cilt Bakımı konusunda Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmaksa ilk olarak sigara ve alkolden uzak durmakla işe başlayabiliriz bununla beraber uykunun yerinde ve zamanında alınmaması, çok sıcak su ile banyo almak gibi alışkanlıklar vücudumuzu koruyan ve dış güzelliğimize katkıda bulunan cildimize zarar verir kötü görünmemize sebep olur.

Bu sebeplere bağlı olarak en çok yapılan yanlışlarda güneşin zararlı etkilerine karşı güneş kremi kullanmamak. Dışarı çıktığınız andan itibaren hatta araç içerisinde bile olsanız cildinizde hasar neden olur. Güneş cilde hasar vermesin diye sadece plaj da değil, normal hayatta da güneş kremi kullanılmalı. Çünkü güneşin zararlı ışınları cildinizin derinlerine inerek DNA ya zarar verebilir .Kolajenleri yok eder a vitamini gibi gerekli besinlerin dış katmanını tüketir.

Bu bağlamda çocukluk yıllarında oluşan güneş yanıkları ilerleyen yıllarda cilt kanserine de neden olmakta.
Sigara içmek te yapılan araştırmalar sonucunda cilt hasarı arasında doğrudan bir bağlantı bulunmuştur. Yapılan çalışmada katılımcılar ne kadar uzun süre ve sıklıkta sigara içilirse o kadar harabiyete maruz kaldıkları gözlemlenmiştir. Cilt hasarı 65 yaş ve üzerinde daha belirgin olmakla birlikte genç içicilerde etkiler yavaş gözlemlenmiştir. Sigara içilmesi çoklu zarar vermekte. Öncelikle cilde elastikiyet veren kolajen doku zarar görmekte. Sonrasında da cilde yakın olan kan damarları da daralmakta bu sebeple kolajensiz ve oksijensiz kalan cilt kırışıp sert bir görünüm almakta. Bu sebeple sigara içilen mekanlardan bile kaçınılması gerekmekte.

Nemlendirici kullanmakta cildin daha parlak ve sağlıklı görünüm kazanmasına yardımcı olur. Yapılan tarihi araştırmalar da arkeologlar Roma dönemine ait eserler arasında günümüzde kullanılan nemlendiricilere benzer madde ile karşılaşmışlardır. Bu karışım da krem hayvan yağı ve nişasta içermekteydi. Çok yağlı olmadan cildi besleyip nemlendiriyordu. Bugün bu hayvansal yağlar yerine yağı içeride tutan nemlendiriciler kullanılmakta. Banyo da çıkıldığında hemen nemlendirici uygulamak kuruyan cildi rahatlamanın yanında egzama dermatit ciddi sorunlarla mücadele etmenize yardımcı olur. Nem daha soğuk iklimler için daha çok önem taşır. Kuru ve soğuk hava rüzgarla birleşince cildin nemini çekmekte ve çatlama dökülmeye neden olmakta. Bu açıdan cildi nemli tutmak yüksek öneme haizdir.

Değişik yerlerde satılan temizleyici ürünler cilt üzerinde tahrişe neden olabilir. Sabunlar cildimizi yağ ve kirden arındırırken daha kuvvetli olan sabunlar cildi kurutup kaşıntıya neden olabilir. Çok fazla yüz temizleme ters etki yapar. Bunların yerine sabun içermeyen kokusuz yumuşak temizleyiciler kullanmak. Sıcak su yerine ılık su ile duş almak. Temiz ve parlak görünüm elde etmek için iyi yöntemlerdir.

Gün içinde yapılan makyaj uygulamalarını akşam temizlemeden yatmak da cildin düşmanıdır. Makyaj malzemeleri alüminyum tozu içerdiğinden yüze metalik sonradan olma doğal olmayan bir parlaklık vermekte. Buna karşılık temizlenmeyen makyaj cilde ağır zarar vermekte. Makyaj yağı ve kiri hapseder gece boyunca gözeneklerin kapanmasına neden olur. Buda cildi daha çabuk yaşlandırır ve kötü görüntü verir. Yüzdeki makyaj ı silmek iyi bir temizlik için başlangıçtır.

Bunlarla birlikte Vücudumuzun kılıfı ve kapsayan cildimizi beslememiz şarttır. Bunun için de doğal açıdan vitamini yüksek yağlar kullanmak gerekmektedir. Bunlar vişne çekirdek yağı, buğday yağı, ısırgan tohum yağı, kakao yağı, Hindistan cevizi yağı, balmumu, çamsakızı, ıhlamur yağı, elma sirkesi, kırkkilit tek tek veya çoklu olarak cildimize masajla kullanmak sağlıklı cilde kavuşmamızı sağlamaya yeter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.