Sıfır Beden Zararları ve Oluşan Semptomlar

Yaşam

sifir-beden-zararlari
Yaz yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı diyetler hızlandı herkeste bir sıfır beden olma hastalığı ortaya çıktı. Sıfır beden olmanın ne olduğuna dair herkesin bilgisi var fakat. Gözden kaçan en büyük faktör insanların bu gayret içine girerken ve diyet içinde girdikleri risklerin derece büyük olduklarının farkına varamamaları.

Sıfır beden başta gençlerde kemik gelişim bozuklukları, ileri yaşlarda kalp ritm bozuklukları, tansiyon problemleri, devamlı kabızlık, adet düzensizlikleri, kansızlık, saç dökülmesi, cilt kuruluğu gibi hastalıklara yol açabilmekte.

Güzellik diye adlandırılan kavramın sıfır beden içine hapsedilmesi yapılan yanlışların en büyüğüdür.Ne yazık ki bu yanlıştan en büyük pay da gençlerimize düşmekte.Tazecik zamanlarında vücutlarına eziyet ederek hem içsel hem de dış görünüm anlamında bir çok sıkıntılı durumlara düşebilmektedirler. Günümüzde (manken diyeti,Mucize diyet,Şok diyet,….nın diyeti vs) şekliyle lanse edilen bir çok cilalı sözlerle desteklenen diyetler uzun vadede önemli sağlık problemlerine yol açmakta. Ergenlik döneminde bulunan gençlerin sağlığını bu tutku tehdit etmekte.

Total kemik kitlesinin %37 lik bölümünün oluştuğu 11-16 yaşlarda boy uzunluğu hızla artmaktadır. Yanlış uygulanan diyet ve beslenme alışkanlığı bu durumu negatif yönde etkiler. Özellikle ergenlik çağındakileri vücutlarına odaklandığı bu dönemlerde yeterli engele beslenme olmadığı takdirse sağlık sorunları hızla büyümekte bünyeler iflasın eşiğine gelmektedir.

Bilinçsiz yapılan diyetlerin yol açtığı sorunlara gelince devamlı ve şiddetli başağrısı, konsantre olamama hali, kalp ritminde bozukluk, tansiyonda düşüklük, adet düzensizliği, kabızlık, ciltte kuruma ve dökülme, saç zayıflaması ve dökülmesi

Yukarıda anılan diyetlerin hızla kilo vermeye sebep olmasından dolayı verilen kilolar diyet bırakıldığında hızla geri dönmekte. Dolayısıyla bu kişiler ömürlerini diyet yaparak geçirmekteler.

Sıfır beden olma sevdasının meydana getirdiği hastalık olarak yeme bozukluğu (anoreksiye nervoza) ele alabiliriz. Yeme alışkanlıklarında bozukluk ile kendini gösteren bu hastalık ruhsal rahatsızlıkla beraber seyreder. Bu hastalığa kapılanlar devamlı kilo vermek zorunda hissederek öyle davranış içine girerler. Bilinç altları ne kadar zayıf olursam o kadar güzel olurum anlayışını yerleştirmiştir. Buna karşılık yemeyi reddederler. Aşırı zayıflık hali immün (bağışıklık) sistemini altüst eder. Bu nedenle vücut direnci azalır, fonksiyonlar bozulur, kronik yorgunluk hali, halsizlik, çalışma verimsizliği, yaşam kalitesinde belirgin bir düşüş kaydedilir.

Sağlıklı bir vücut yapısı için dikkat edilecek en önemli husus beden kitle endeksi takibidir. Beden kitle endeksi:Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünerek ortaya çıkar.Böylece vücudumuzun ne kadar sağlıklı olduğunu ortaya çıkarmış oluruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.