2015 Makyaj Trendleri

Makyaj

makyaj-sirlari
Makyajda değişmeyen kurallar vardır. En temel kural yüzünüzün proporsiyonuna uyan, güzelliğinizi ön plana çıkartacak, kusurlu yerleri örtecek uygulama ve renkleri kullanıyor olmanızdır.

Makyajda değişmeyen kurallar vardır. En temel kural yüzünüzün proporsiyonuna uyan, güzelliğinizi ön plana çıkartacak, kusurlu yerleri örtecek uygulama ve renkleri kullanıyor olmanızdır.

Kıyafette modayı nasıl takip ediyorsanız, makyajda da renkleri ve uygulamaları takip edin ama yakışmayan kıyafeti nasıl giymiyorsanız, makyajı da yüzünüze uygun durmayacaksa yapmayın.

Yüz yapısına göre uygulamalar farklılık gösterecektir. Örneğin, kalın eyeliner modası var ve sizin küçük bir göz yapınız varsa, bu gözde kalın bir uygulama yapmak, gözün daha küçük ve aşağı doğru görünmesine yol açar. Ya da göz kapaklarınız dışa doğru çıkık ve bu yıl sedefli renkler moda… Böyle bir göz yapısına sedefli renkler kullanırsanız, gözleriniz olduğundan fazla dışa doğru çıkık görünecektir. Önce kendimize yakışanı bilmeli ve modayı kendimize uyarlamalıyız!

Metalik renkler
Önümüzdeki yıl metalik renkler biraz ağırlıkta kullanılacak. Gözlerde metalik renklere gidecekseniz yukarıda anlattığım detaylara dikkat edin. Yüzde çok duru bir etki yakalayıp çok hafif bir fondöten ve allık kullandıktan sonra metalik farınızı uygulayabilirsiniz. Tabii gözler çok dikkat çekeceği için dudaklarda da sadeliği yakalamalısınız.

Metalik renkleri sadece gözlerde değil tabii ki dudaklarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer metalik rujunuz yoksa normal rujunuzun üzerine, gözünüze kullanmak için aldığınız farınızı sürerek uygulayabilirsiniz.

Dudaklarda metalik renk kullanıyorsanız göz üzerine far kullanmadan sadece hafif bir consealer ile kapatarak iki kat rimelle kirpiklerimizin etkisini artırabilir, metalik rujla rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Yüzde bir denge yaratmak gerekir. Gözde koyu ya da baskın renkler kullanıyorsanız, dudaklar sade olmalı ya da dudaklarda koyu, baskın renkler kullanıyorsanız gözde açık ya da sade renklerle çalışmalısınız.

Modayı kendiniz yaratın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.