Bebeğinizin Karşılaşacağı Cilt Sorunları

Yaşam

bebek-cilt
Bebeğinizin Karşılaşacağı Cilt Sorunları; Küçük cilt sorunları ile çocuklukta sık sık karşılaşır. Bunların çoğu kendi kendine hızla geçer, ama bazıları çok bulaşıcıdır, hemen tedavi edilmeleri gerekir. Döküntüler başka hastalık belirtileri ile birlikte görülüyorsa çocuğunuz bulaşıcı bir hastalığa yakalanmış olabilir. Biz kadınlar bu tür hastalık durumlarında çoğu zaman ne yapacağımızı bilmeyiz.

Kaşıntı İle Baş Etmek İçin Neler Yapılabilir?
Deri hastalıklarının çoğunda kaşıntı olur. Kaşıma sonucu oluşan çatlakların mikrop kapmaması için kaşıntının önlenmesi gerekir.

– Çocuğunuza pamuklu kumaşlardan üretilen kıyafetler giydirin. Pamuklu kumaş diğer kumaşlara nazaran daha az bebeğinizin cildini tahriş eder.

– Kaşınan bölgeyi kalamin losyonuna batırılmış pamuk veya bez ile silerek bebeğinizin cildini yumuşatıp rahatlatın.

– Çocuğunuzun banyo suyuna bir avuç bikarbonat koyarak o su ile yıkamanız cildine iyi gelecektir.

– Özellikle bebeklerde cildini kaşımasını engellemek için gün içinde ve gece tek parmaklı torba eldiven giydirin.

Leke ve Çıbanlar Hakkında Bilmedikleriniz, Neler Yapabilirsiniz?
Leke ve Çıban Nedir?
Leke: herhangi bir nedenle deride oluşan küçük kırmızı şişliktir. Çıban ise deride bir bölgenin mikrop alarak acı veren bir şişlik oluşturmasıdır. Bu şişlik olgunlaşarak içi irin dolu bir baş verir. Vücudun her yerinde görülebilmekle birlikte yüzde ve kalçalar gibi nası yerlerden kaygı duymayın, ancak sık sık tekrarlayan çıbanlar bir hastalığın belirtisi olabilir.

Peki Ne Yapmalı, Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Çocuğunuzda arada sırada leke oluşuyor ya da sivilce çıkıyorsa aldırmayın; tedavi gerektirmeden bir kaç günde geçecektir. Ağız çevresindeki lekeler salya akıtmasına bağlıysa gidermek için krem sürebilirsiniz.

Çocuğunuzda çıban çıkar ya da leke mikrop kapıp iltihaplanırsa, bölgedeki deriyi antiseptikli pamuk veya bez ile temizleyin.

Çıbanın üzerini yara bandı ile örtün. Çıban giysilerin sürtüneceği ya da kalça gibi çok acı veren bir yerde ise üzerine bolca pamuk koyup öyle plasterleyebilirsiniz.

Çıban bir kaç gün içinde baş vererek kendiliğinden patlayacaktır. Çıbanı sıkmak enfeksiyonun yayılmasına neden olacaktır. Patlayan çıbanı antiseptikli pamukla temizleyin ve yara yerini iyileşene kadar yara bandı ile örtülü tutun.

Peki Bu Durumlarda Çocuk Doktorunuz Ne Yapardı?
Doktor çıbanı yararak irinin akmasını sağlayabilir, böylece çıbanın verdiği ağrı ve şişlik azalır. Daha sonra çıbanın üzerine sürmeniz için krem verebilir. Çıbanlar çok sayı da ise antibiyotik tedavisi uygulamanızı isteyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.