Boynumuzun Düşmanları Nelerdir?

Sağlık

boyun-bolgesi-bakimi

* Boynumuzun en büyük düşmanları arasında, içinde bergamut bulunan losyon ve kolonyalar gelir. Çünkü, bergamut alkolle karıştığı zaman, boyunda lekeler meydana getirir.

* Boynu uzun süre güneşte tutmak do son derece zararlıdır. Günlük hayatta dışarı çıkarken cildimize sürdüğümüz güneş koruyucu ürün boynumuzu da başarıyla koruyacaktır. Güneş koruyucuyu sadece tatile gittiğimizde sürmek yeterli değildir. Çünkü ışınlar yazın her yerde ve her zaman üzerimize tüm zararlarıyla gelmektedir. O halde yazın, güneş koruyucu ürünleri boynumuzda kolye gibi taşımalıyız!

Boyun ve ense, bedenin stratejik bir noktasıdır. Sinirler, damarlar ve omurganın bir bölümü bu bölgeden geçer. Bu bölgenin kaslarının sürekli kasılmış halde olması kan dolaşımını engeller. Oysa beyin bol oksijenli kona gereksinim duyar. Boynun aşağıda sıraladığım biçimde çalıştırılması; ilgili organların, özellikle omurganın bir bölümünün geçtiği ensenin esnekliğini sağlar. Baş ağrısından, migrenden, kireçlenmeden şikayetçi olanlar, aşağıdaki dört hareketten fazlasıyla yararlanacaklar.

1) Bu harekette baş, bir ileri bir geri gider. Baş öne geldiğinde boyun kaslarının, baş geriye gittiğinde ense kaslarının sıkışmakta olduğu hissedilmelidir. Boş öne geldiğinde çene göğse değmelidir. Bu hareketleri 8 -10 kez tekrarlayın.

2) Bu harekette ise baş, saat yelkovanı gibi önce sağdan solo, sonra do soldan sağa doğru yuvarlanır. Önce baş kendi ağırlığıyla öne gider, sonra sağa yönelir ve arkaya gider; sonra solo yönelir ve tekrar öne gelir.

Boş aynı hareketi ters istikamette yapar Bu hareketleri de 8-10 kez tekrarlayın

3) Bu harekette boş sağ omuza doğru sanki omuzu dinleyecekmiş gibi giderken çeneyi az da olsa yukarı yöneltmeli kı, boynun sol tarafındaki kaslar çalışsın. Bu hareketler ne kadar ağır yapılırsa yararı o kadar çok olur.

4) Boş dik bir şekilde, ön taraftan sağ omuza, sonra öne; ardından sol omuza ve tekrar öne döner. Bu hareket yavaş yavaş yapılmalı ve bu esnada da 24’e kadar sayılmalıdır. Aynı zamanda başın dik tutulmasına özen gösterilmelidir.

Gerdan oluşumuna karşı; parmaklarınızı çenenizin alt kısmına koyun ve aynı zamanda konuşun. Konuşurken elinizle hissettiğiniz adelelerinizi gerin. Bu şekilde başınızı arkaya doğru itin ve 6 saniye süreyle ensenizde tutun. Sonra rahat bırakın.

Böylece boyun bölgesinin hak ettiği bakım programını tamamlamış olduk. Birazdan özellikle olgun yaştaki hanımları ilgilendiren, “‘menopoz dönemi” bakım programına doğru yol alacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.