Meme Büyütme Ameliyatı Yaptırmadan Okuyun

Yaşam

estetik_d
Meme büyütme için mutlaka silikon protez kullanılması zorunlu mudur?
Silikon protezle meme büyütme uzun vadede kalıcı, ucuz ve diğer seçeneklere göre sorunsuz bir yöntemdir. Bunun dışında dolgu, yağ enjeksiyonu, kök hücre tedavisi, bel yanındaki yağ kitlesinin mikrocerrahi yöntemle taşınması gibi seçenekler vardır. Aslında plastik cerrahide ilk seçenek her zaman kişinin kendi vücudundan alınan dokuların kullanılmasıdır. Dolgu geçici ve pahalı bir yöntem olduğundan, yağ enjeksiyonu birinci yılın sonunda %30’unun kalması ve meme bezinin içine yaygın olarak verildiği için özellikle radyolojik tetkiklerde karışıklık yaratması açısından, kök hücre tedavisi henüz ülkemizde yerini bulamadığından ve mikrocerrahi ameliyat uzun süreli, pahalı ve doku beslenmeme riski olduğundan şu anda meme büyütme için en etkili seçenek protezdir. Sonuçta vücudumuza yabancı bir madde giriyor.

Zararlı değil midir?
Silikon çok uzun yıllardır plastik cerrahlar tarafından vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılmaktadır, vücutla uyumu iyi bir maddedir. Silikonun kanser yaptığı, vücutta birikme ve zehirleme yaptığı yolunda bilimsel bulgular yok. Yalnız sıvı silikon hariç. Sıvı silikon uygulaması vücutta ciddi reaksiyonlara yol açtığı için uzun yıllardır kullanılmamaktadır.

Araştırdığımızda pek çok silikon çeşidi var hangisi bize uygun nasıl anlayacağız?
Evet son birkaç yıldır protez çeşitliliği artmış durumda. Her doktorun en fazla alışık olduğu protez tipi değişiktir. Mesela yüzey olarak düz ve pütürlü, içerik olarak serum ve kohesiv jel dolgulu, şekil olarak da anatomik(damla) ve yuvarlak protez tipleri vardır. Ben pütürlü yüzey ve kohesiv jel dolgu protezleri tercih ederken, bir başka doktor arkadaşım tam tersini tercih ediyor olabilir. Doktoru kişinin beklentisine (dekolte, doğal??), meme yapısına göre tercihini hastayla paylaşacaktır.

Kişiye hangi boyutta protez kullanacağınızı nasıl seçiyorsunuz? Yada ben şu boyutta protez istiyorum diyen hastalarınız var mı?
Kişinin boyu, kilosu, göğüs çapı bizim için önemli kriterlerdir. Zaten hastayı ilk gördüğümüzde ne boyutta bir protez koyacağımızı deneyimlerimizle biliyoruz. Hastanın ölçülerini aldığımızda büyük oranda emin oluyoruz. Buna rağmen ameliyathaneye birkaç değişik boy protez getirtip deneyerek uygulama yapıyoruz. Hastalardan ben şu cup meme, şu kadar cc protez istiyorum diye gelenler oluyor tabii ki. Hastanın isteği uygulanabilir düzeyde ve vücut ölçülerine uygunsa neden olmasın?

İz nerede oluyor?
İz meme başı, meme katlantı çizgisi ve koltuk altında olabilir. Koltuk altı uygulaması serum dolgu protezler için uygundur. Jel dolgu protezi koltuk altından koymak için izin çok uzatılması gerekmektedir. Meme ucu kesi için de meme ucunun uygun büyüklükte olması gerekir. Meme katlantı bölgesindeki izi görünür azlığı bakımından daha fazla öneriyorum. Ayrıca meme dikleştirme gerekiyorsa izler farklı olacaktır.

Kadınlar genelde nasıl bir meme hayal ediyorlar?
Gelen hastaların istedikleri ve istemedikleri genelde örtüşüyor. Büyük bir çoğunluk dik duran doğal, yani karşıdan bakıldığında ben protezim diye bağırmayan, arasında açıklık olmayan, üst sınırı belli olmayan ve yarım top yapıştırılmış gibi durmayan meme hayal ediyorlar. Nadiren protez konduğu belli olsun, yaptırmışken büyük olsun diyen de çıkıyor. En büyük korku memenin çok büyük olması. Ancak ülkemizde çok büyük protezler zaten kullanılmıyor.

Protezi nereye yerleştiriyorsunuz? Kas altı, kas üstü nasıl seçiyorsunuz?
Meme protezi 3 bölgeye yerleştirilebilir. Kas altı, kas üstü ve dual plan. Kas zarı altı diye başka bir yöntem var ki bence teknik olarak uygulanabilirliği mümkün değil. Hastada yeterli meme dokusu mevcutsa kas üstü yapılabilir, yoksa kas altı. Dual plan son yıllarda çıkmış, protezin yarı kas altı ve yarı kas üstü konduğu bir yöntemdir. Bu yöntem kas altı ve kas üstü yöntemlerinin avantajlarını birleştirdiği için çok doğal meme elde etme imkanı verir.

Peki protezler sert mi yumuşak mıdır?
Protez memeyi taklit ettiğinden meme yumuşaklığındadır. Ayrıca yumuşaklıkları protez tipine göre değişir yuvarlak protez kohesiv I jel içerir, anatomik olan kohesiv III. Yuvarlak protez, anatomik (damla) olana göre daha yumuşaktır, çünkü anatomik protez şeklini korumak zorundadır. Son dönemlerde çevresi yumuşak orta kısmı daha sert olan dual kohesiv dediğimiz protezler de kullanılmaktadır.

Ameliyat sonrası başımıza gelebilecek en kötü şey nedir?
Ameliyat genelde problemsiz sonuçlanır. Ancak ameliyat sonrası erken dönemde nadir olarak ameliyat bölgesinde kan birikmesi (hematom), geç dönemde silikon etrafında bağ dokusunun aşırı artıp protezi sabitlemesi ve sıkıştırması gözlenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.