Ve İşte Geldim Kapına..

Şiir Defteri

Ve işte geldim kapına! çaresiz ve yalnız. Sensizlikte bir yağmurdu anılarım. Ağlayan bulutlardı, bulutlarımdı. Belki de göz yaşlarımındı anılarım, belki de çaresizliğimdi. Yağmuru yağdıran sensizliğimdi, yağmur altında eriyişimdi. Kimi zaman gülüşlerinde akan göz yaşlarım kimi zaman bırakıp gidişlerin! Ve şimdi yağmur, bırakıp gidişine yağıyor, yağmur içime yağıyor! Ve taşıyor gözlerimden yağmur, çaresizliğim, anılarım, yalnızlığım taşıyor gözlerimden, sensizlik akıyor gözlerimden, özlemim akıyor, gözlerimde tütüşün akıyor!

Ve işte geldim kapına! Yorgun ve kırgın. Yorgunum; Sensizlikte seni aramak ne zor! Boş bir hayalin peşinde, onca kaldırım eskitmek ne zor! Sensizlikte bin adım her kaldırım ve her adım bir asır. Her adım bir anı, adımda bir anı var akıp giden içimden, sanki ben seni yürüdüm, sanki sana yürüdüm sensizliğinde. Geldim kapına! Yorgun ve kırgın. Kırgınım; Sensizliğinde sensiz bıraktın beni. Kırgınım; Duymadın gitme diye yalvaran sesi. Attın beni sensizliğe, koyup bir başıma, kokunu da alıp gittin. Beni bir başıma bıraktın ve her şeyimi alıp gittin; sen gittin

Ve işte geldim kapına! Aç ve susuz. Açım! Gittin gideli doymadı gözlerim yağmura ve doymadım kokuna ve sana. Onca anı bile yetmedi sana doymaya, onca kaldırım eskitmek bile yormadı, boş bir hayaline koşmak bile yormadı. Sonunda geldim kapına! bırakıp gitmene inat, kırgınlığıma inat, yalnızlığıma inat, geldim kapına! Kapına geldim; açlığım sana muhtaç, yalnızlığım sana, ve ben, ve sensizliğim, ve! Ve çatlamış kalbim! muhtacım sana, suya hasret toprak gibi, anneye mecbur bebek gibi, muhtacım sana, aşığa muhtaç aşık gibi!

Ve işte geldim kapına! Gözlerim güneşi bekliyor, kapının ardını bekliyor; seni bekliyor. Kalbim sevgini bekliyor seni bekliyor. Muhtaçlığım seni bekliyor, sensizliğim seni, ve umutlarım seni bekliyor. Kapını çalacak gücüm yok, kalbim hislerine muhtaç; suya muhtaç yaşam gibi! ve ışığı görüyor gözlerim, ışığını görüyor, ışıltını, sıcaklığını, sevgini! ve ıslak gözlerim titrek gözlerini, kalbim kalbini görüyor, sevgim sevgini..

alıntı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.