Eski Mısır’da Kadınların Gençlik ve Güzellik Sırları

Güzellik


Mısır, tarihine baktığımızda bizi her anlamıyla etkilemeye ve büyülemeye devam ediyor… Piramitlerin mucize niteliğindeki olaylarını duymayan yoktur. Sütün bozulmadan aylarca kaldığını ve sonucunda yoğurt olduğunu mesela… Neyse asıl konumuza gelelim. Mısırlıların güzelli
Güzelliğin ilk kuralı gözleri boyamak!

Eski Mısırlı kadınların en büyük güzellik sırrı gözleri boyamak yani kalem çekmekti. Tabii ki bunu günümüzdeki gibi değil kendilerine has bir yöntemle yapıyorlardı. Siyah göz boyasını elde etmek için kristalize kayaların ve zümrütlerin tozunu kullanıyorlardı. Elde edilen bu siyah tozlar aynı zamanda malakit adlı bir madde içerdiği için göz sağlığını koruyordu!

En pahalı parfümler bile yanına yanaşamaz.

Güzel koku Mısırlı kadınların olmazsa olmazlarından birisiydi. Parfümlerini ise Nil boyunca yetişen güzel kokulu çiçeklerin yağlarından elde ediyorlardı. Bu yağları inanması güç olsa da ısıyı 65 dereceye sabitleyerek ısıtıyor içine tarçın gibi kokular da ekliyorlardı.

Bitkilerin içindeki şifalı vitamin ve yağlar sürdükleri cildi koruyor dinç ve diri gözükmelerini sağlıyordu.

Doğal sabun kavramı ilk Mısır’dan çıkmış…

Aynı parfüm yapar gibi çiçek yağları karıştırılıp belli bir ısıda kaynatılırdı. Sabun yapmak için ek olarak içine kil ve doğal kül eklenirdi. Bu sabunları hoş kokmak için kullanan Mısırlılar sonradan cilt yara ve yanıklarını hızlıca tedavi ettiklerini fark ettiler.

Mısır gibi kuru bir iklimde ciltlerinin asla kuru olmamasını bu sabunlara borçlulardı…

Cilt bakım kremleri de vardı.

Çok ilginç olarak cilt bakım kremleri çalışan işçiler için geliştirdikleri bir şeymiş. İşçiler yüksek güneş ışınları altında çalıştıkları için cilt hastalıklarına yakalanma oranları bir hayli yüksekti bu nedenle cildi nemlendirmek için en yağlı çiçekleri kullanarak krem elde ediyorlardı.

Saçların bakımlı olması için boya şart!

Göz, vücut, koku derken saçları unutacaklarını sandıysanız yanıldınız. Mısırlı kadın tasvirlerine, resimlerine dikkat ettiniz mi? Hepsinin upuzun, örülü saçları vardı. Bunu ise yeşil yapraklı bitkileri, daha koyu ve turuncu yapraklı bitkilerle birlikte kurutarak yapıyorlardı.

Arkeologlar yüzyıllar sonra yaptıkları incelemede ilk kına olarak adlandırabileceğimiz bu tozlara Mısırlı kadınların tırnak aralarında rastladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.