İnatçı karın yağlarıyla savaş

Diyet

İnatçı karın yağlarıyla savaş

İnatçı karın yağlarıyla mücadele eden sebzeleri daha çok tüketerek göbeğinize elveda diyebilirsiniz.

Kilo verme sürecinde en zorlanan kısım şüphesiz ki göbek. Karın yağlarını yakmak için birçok yöntem uyguladığınız halde göbeğiniz sinir bozucu bir şekilde olduğu yerde duruyorsa size bir önerimiz var. İnatçı karın yağlarıyla mücadele eden sebzeleri daha çok tüketerek göbeğinize elveda diyebilirsiniz.

Göbeğinizin sebebi kilonuz olamayabilir

Bir türlü erimeyen bir göbeğin sebebi şişmanlık olmayabilir. Bu konuda ezber bozan bir bilgi var. Tükettiğimiz yiyeceklerdeki pestisitler, herbisitler, hava ve su kirliliği, ev temizleyicileri, plastikler ve kozmetik ürünlerindeki belirli petrokimyasallar hormonlar ile reaksiyona girerek sizi daha göbekli bir insan yapabilir. Bu zararlı kimyasal maddeler, xeno – östrojenler olarak bilinirler ve bedeninizi göbek yağına tutmaya zorlarlar. Bunlara aşırı maruz kalma, hem erkekler hem de kadınlar için hormon dengesinin bozulmasına neden olabilir.

Mucize sebzeler

Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası gibi sebzeler, bu bileşiklere karşı mücadele eden maddeler içerirler. Karın yağını tutan kimyasallara karşı savaşarak, istediğiniz görünüme kavuşmanız için önemli bir adım atmanızı sağlarlar. Bu nedenle göbekten kurtulmak için günlük beslenmenin içerisine daha çok brokoli, karnabahar ve brüksel lahanası eklemek gerekiyor.

Ne yersem o olurum

Bu mottoya inanın. Yemek tabağınızın yarısından fazlasının sebze ile dolu olmasına dikkat edin. Gözünüzü doyurmak için renkli, bedeninizi doyurmak için lifli ve ruhunuzu doyurmak için keyif aldığınız besinlere programınızda yer verirseniz başarıya ulaşabilirsiniz.

Su için

Çünkü su, bütün tabiatın itici gücüdür. Sağlıklı kalmak, sağlıkla zayıflamak için günde en az 1,5-2 litre su tüketmeniz gerekir. 1,5-2 litre su ortalama bir miktar. İdeal olan ise kişinin su ihtiyacını içinde bulunduğu duruma, mevcut hastalıklarına, hava sıcaklığına ve aktivite düzeyine göre ayarlaması… İlk yapmanız gereken şey, yeterli su içip içmediğinizi kontrol etmek. Günlük 8-10 bardak su içmeye özen gösterin ve su içmek için susamayı beklemeyin. İdrar renginizi de gözlemleyin. Koyu sarı renkse yeterli miktarda su içmiyorsunuz demektir.

Zamanında uyuyun

Bunu rutin bir alışkanlık haline getirin. Uyku açlık ve tokluk hissini düzenler. Saat 23.00-07.00 saatleri arasında ve toplamda 7-8 saat uyumaya özen gösterin. Çünkü vücudumuzun biyolojik saati, gecenin ilerleyen saatlerinde bizi daha tuzlu ve yağlı yiyeceklere yöneltir. Bu da geç saatlere kadar oturan insanların, erken yatan insanlara kıyasla her gün ortalama 550 kalori daha fazla almalarına yol açar.

Egzersiz yapın

Önemli olan yapmaktan zevk aldığınız egzersizlere yönelmemeniz. Düzenli olarak yapılan egzersizin sağlık açısından önemi büyüktür. Egzersiz yapmak, sağlıklı bir yaşamın kapısını açan altın anahtar gibidir. Tüm kasların çalışmasını sağlamak ve körelmelerini engellemek amacıyla belirli aralıklarla yapılan her egzersizin aynı zamanda ‘bilinçli’ olarak yapılması gerekir ki insana her zaman fayda sağlasın… Fiziksel egzersiz yapmak, kendinizi günlük hayatınızda daha mutlu hissetmenizi sağlar. Çünkü aktif olduğunuzda vücudunuz daha fazla endorfin salgılar ve endorfin de vücudun doğal mutluluk hormonudur!

Ara öğün yiyin

Atıştırdıklarınızın sağlıklı olmasına dikkat edin. Aç kalmadan sağlıklı zayıflama yolunda en önemli destekçiniz ara öğünlerdir. Bir ara öğün yemek, kan şekerinizdeki dalgalanmaları kontrol altına alır. Bu sayede çabuk acıkmazsınız ve bir sonraki öğünde de daha az yersiniz. Ayrıca yediğiniz ara öğünler, sindirim sisteminizin de düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.