Dudak ve Çevresini Güzelleştiren Egzersiz Programları

Yaşam

Yüz bölgemizin en zayıf kas yapısına sahip olan dudak çevresi kasları yaşlanma belirtilerinin ilk olarak görüldüğü bölgelerdir. Dışarıdan hiç bir müdahelede bulunmadan tamamen doğal egzersiz programları ile dudak çevresi kaslarınızın daha uzun süre gergin kalmasını sağlayabilir, yaşlılığa meydan okuyabiilirsiniz. Dilerseniz egzersiz programlarına maddeler halinde geçelim.

Önce, yüzümüzü güzelce yağlayalım ki kaslarımız gerilmesin. Sonra da aşağıda belirtmiş olduğumuz hareketlerimize konsantre olalım.

Sarkık yanaklar için: Ağzınızı mümkün olduğunca fazla açıp çenenizi ileri ve geri götürün. Burada şu noktaya dikkat edin: “Ağzınızı ne kadar açtıysanız o açıklıkta bırakın.”
içinizden gelerek gülün ve aynı zamanda da ağzınızın köşe kısımlarını mümkün olduğu kadar yukarı götürmeye çalışın.
Ağzınızı havayla şişirin ve ağzınızı açmadan, içerideki havayı sola ve sağa götürün. Sonra gevşeyin.
Parmaklarınızı düz bir şekilde, sağ yanağınızın üzerine koyun ve ağzınızı ters istikamete (sola doğru) çekin. Bu hareketi üç veya dört kere yapın. Yanakların sarkmaması için en iyi önlemdir.
Elmacık kemiği kaslarını devre dışı bırakarak, gülümseyin. Bu şekilde biraz gevşeyin. Dudak köşelerini nöbetleşe yukarı çekin. Sonra parmak uçlarınız vasıtasıyla, dudak kenarlarının yukarı hareketine direnç sağlayın ki kaslar bu dirence karşı kuvvetlensin.
Parmak uçlarınızı, dudak köşelerine koyun ve dudaklarınızı iyice gevşetin. Parmak uçlarınızla dudak köşesini dişleriniz görünecek şekilde yukarı iterken, basınca karşı dudak köşelerini indirmeye çalışın (kendi elinize karşı direnin) ve gevşeyin.
Bir üst, bir alt dudağınızı sırasıyla dişlerinizin üzerine çekin bu hareket dudakların çevresindeki kırışıkları giderir.
Dudaklarınızı içinizden 10’a kadar sayarak birbirine bastırın. Bu esnada dudak kenarları yukarı doğru gidecektir… Gevşeyin ve yeniden tekrarlayın; böylece dudak etrafındaki kaslar güçlenir. Erken yaşta başlarsanız dudaklar ileride büzülmez.
Yorgun dudak kenarlarını kaldırmak ve dudak kenarındaki kırışıklıklar için: X, O, I, A, U harflerini altı saniye içinde söyleyin, ara verin ve derin nefes alarak yeniden başlayın.
Sarkmış dudak kenarlarını kaldırmak için dudaklarınızı kaybolacak şekilde sıkıca dişlerinize bastırırken dudak kenarlarınızı yukarı doğru çekin (dudak geniş bir “U” şekli alsın). Bu şekilde altı saniye tutun ve gevşeyin.
Ünlü bir estetik cerrahı önerisi olan, “bir tavuk bir yumurta” cümlesini otuz defa tekrarlayın.
Çene kasları için, bir iskemlenin sadece ön kısmına hafifçe oturup, kollarınızı yukarı kaldırın. Vücudunuzun, üst kısmını arkaya dayayın ve çenenizi de yukarda tutun. Sonra da önce kollarınızı, ardından da başınızı tekrar yavaş yavaş indirin.
Burnun her iki yanında uzunlamasına çizgi halinde aşağıya inen hatlar vardır. Bunları gidermek için her sabah ve akşam burun deliğinin, bir parmak genişliğinde yan tarafında bulunan noktaların üzerine, parmağınızı iki-üç dakika kadar hafifçe döndürün.
Ağız çevresi kırışığı için, ağız köşesinin her iki tarafından yarım parmak genişliğinde bulunan noktaya, aynen yukarıdaki gibi döndürerek basınç uygulayın. Burnunuzla üst dudağınız arasındaki noktaya da; aynen yukarıdaki gibi bir uygulama yapın. Bu hareketler diş etlerinin sağlığı için de faydalıdır.
Üst dudağınıza yumuşatıcı krem sürüp gevşetin ve üst dudağınızı üç parmağınızın arasında sıkıştırın bırakın, bu hareketi altı kez tekrarlayın.
Ağzınızı iyice açın. Ağır ağır kapamaya hazırlanırken, dudaklarınız aralık kalsın. Sanki ıslık çalmaya hazırlanır gibi dudaklarınızı büzün ve 10’a kadar sayın, sonra kapayın. Bu hareketi bir dakika tekrarlayın.

Bütün bu egzersizlerin görünür etkileri zamana bağlıdır. Yüzünüzdeki değişimi hemen göremezsiniz ama disiplinle uygularsanız semeresini zaman içinde mutlaka alırsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İşlem Sonucunu Girin * Zaman sınırı tükendi. Lütfen CAPTCHA'yı yeniden yükleyin.